Obavijesti

Sport

Komentari 42

Bjelica je drastično poskupio dinamovce: Razlika je 66 mil. €

Bjelica je drastično poskupio dinamovce: Razlika je 66 mil. €
1

Bjelica je na Maksimir stigao sredinom svibnja prošle godine i u ovih 16 mjeseci pod njim nekima su drastično skočile cijene. Ne treba dalje od Olma, prije Bjelice cijena mu je bila 3,5 milijuna, a sada 30

VIDEO

Odlične predstave u Europi prošle sezone, a i na početku ove povećale su tržišnu cijenu gotovo svim Dinamovim igračima. Oni danas vrijede 107,3 milijuna eura, što je uvećanje za čak 34 milijuna prema novim podacima Transfermarkta koji je u ponedjeljak izdao nove vrijednosti. Što tek da su pričekali četvrtak...

Pokretanje videa...

00:50

Kako god, taj specijalizirani portal dva puta godišnje osvježava vrijednosti igračima, a u odnosu na ožujak najveći pomak doživio je Dani Olmo. Njegova procijenjena vrijednost pokazuje da Dinamo u svojoj svlačionici ima pravog dragulja. Što već odavno znamo. I čak devet igrača među najskupljih deset u HNL-u. Jedini je "uljez" povratnik u Hajduk Filip Bradarić.

Dinamo zaradio 2,7 milijuna, igračima premija po 5000 eura
Dinamo zaradio 2,7 milijuna, igračima premija po 5000 eura

Međutim, zanimljivo je vidjeti cijene dinamovaca prije dolaska Nenada Bjelice i sada. Bjelica je na Maksimir stigao sredinom svibnja prošle godine i u ovih 16 mjeseci pod njim nekima su drastično skočile cijene. Ne treba dalje od Olma, prije Bjelice cijena mu je bila 3,5 milijuna, a sada 30. 

Naravno da nisu samo igre u Dinamu kumovale tome, već i u mladoj španjolskoj reprezentaciji za koju je, primjerice, zabio gol u finalu Eura do 21 godine. No, u Dinamu je najviše pokazao i najviše se istaknuo... 

Napominjemo kako smo u obzir uzeli igrače koji su odradili barem polusezonu pod Bjelicom, a tu ne ulaze Pinto, Moubandje, Ivanušec, Kulenović, a nismo tretirali ni mlade poput Horkaša, Marina, Miškovića i drugih koji su još u drugom ili trećem planu za prvu momčad. 

Vrijednosti prije Bjelice vs. 16. rujna 2019. (u milijunima eura):

  • Dominik Livaković: 1,50 - 8,00

Osim što je u ovih godinu i pol dana napredovao, Livi se probio i do reprezentativne jedinice koja je, također, utjecala na poveći rast cijene. S obzirom da ima 24 i da ima zainteresiranih, ovo će u budućnosti samo rasti...

  • Danijel Zagorac: 450 tisuća - 650 tisuća

Teško je raditi na svojoj cijeni kada ste drugi golman kao što je Zagorac, ali ono što dobije prilike, iskoristi. Međutim, iako je skuplji s Bjelicom, u ožujku je vrijedio 800 tisuća, što je 50 tisuća manje od njegove rekordne vrijednosti dok je bio u Lokomotivi.

  • Kevin Theophile-Catherine: 4,00 - 5,00

Plavi stoper došao je nekoliko dana nakon Bjelice, no u proteklih godinu dana postepeno mu je u Dinamovu dresu rasla cijena. Prvo na 4,50, sada na 5,00. Mogli su biti malo i velikodušniji, realno.

  • Emir Dilaver: 700 tisuća - 3,50

Kada je dolazio iz Lecha, ovaj stoper iz Tomislavgrada nije vrijedio ni milijun eura, a sada je točno petput skuplji.

  • Dino Perić: 500 tisuća - 2,00

Osječanin je među igračima koji je najviše napredovao pod Bjelicom koji mu jako vjeruje. I to se vidi na vrijednosti. Još ako dođe i na reprezentativnu scenu...

  • Marko Lešković: 1,50 - 700 tisuća

Jedan je od igrača koji imaju silazan trend vrijednosti. Kada je stizao u Dinamo iz Rijeke, bio je procijenjen na 2,5 milijuna eura, ali ozljede su učinile najviše problema.

  • Marin Leovac: 1,50 - 900 tisuća

Zanimljivo, on ide silaznom putanjom. Sada je standardan i u sljedećem izdanju očekujemo da se to promijeni.

  • Petar Stojanović: 1,50 - 1,50

Slovenac je imao problema s formom, no sad se opet "našao" s njom. Iako je imao malo "propadanje" u vrijednosti između prošlog ožujka i ovog rujna, kada je potpisao za hrvatskog prvaka, vrijedio je 2 milijuna.

  • Arijan Ademi: 850 tisuća - 6,00

Nije bilo potrebno kapetanu da se brzo vrati tamo gdje je bio prije one epizode sa suspenzijom. Ne znamo samo zašto u proteklih šest mjeseci nije probio rekordnih 6,00 jer trebao je.

  • Nikola Moro: 2,50 - 4,50

Mladi veznjak ima povjerenje i minutažu, pa je posve logično da ne može rezultirati drugačije nego porastom. Ne nemalim.

  • Dani Olmo: 3,50 - 30

O njemu je već sve rečeno u uvodnom dijelu. Pitanje je samo na koliko će porasti nakon igara u Ligi prvaka.

  • Amer Gojak: 1,75 - 8,00

Sa svakom novom ljestvicom vrijednosti on raste. Kao i njegova igra. Bjelica je u tome definitivno imao prste.

  • Lovro Majer: 2,50 - 2,50

Stigao je protekle sezone, odradio je cijelu sezonu pod Bjelicom, no cjenovno nije napredovao. Ni uopće u tom pogledu otkako je stigao s Kajzerice na Maksimir.

  • Mislav Oršić: 1,60 - 5,50

Za njega je najveća šteta što, recimo, Transfermarkt nije radio radio izračune tjedan dana kasnije. No, svejedno nije njegov skok nimalo beznačajan, krivulja vrijednosti uistinu se iskrivila u zadnjih godinu i pol.

  • Mario Šitum 1,00 - 850 tisuća

I kod njega se osjeti nedostatak kontinuiteta otkako se vratio iz Lecha. 

  • Izet Hajrović: 850 tisuća - 3,00

Protekle je sezone uglavnom igrao u Europi, no i to je bilo dovoljno da se zaustavi njegov pad vrijednosti koji je počeo u Werderu i krene prema usponu. U odnosu na ovaj ožujak ostao je na istoj.

  • Iyayi Atiemwen 125 tisuća - 2,60

Stigao je u siječnju iz Gorice u kojoj je, zapravo, podebljao cijenu. U Dinamu u ovih devet mjeseci to još nije.

  • Damian Kadzior: 1,00 - 1,75

Napredovao je, ali i u njegovom je slučaju Transfermarkt mogao biti velikodušniji u odnosu na treći mjesec.

  • Bruno Petković: 1,00 - 8,00

Poslije Olma ostvario je najveći skok. Sasvim opravdano. Kad je napuštao Veronu, bio je na 850 tisuća eura, sada je gotovo deset puta skuplji.

  • Mario Gavranović: 3,00 - 2,50

Petkovićeva eksplozija gurnula ga je u drugi plan, pa je i logično da se to osjeti.

  • Komnen Andrić: 450 tisuća - 950 tisuća

Došao je kada i Atiemwen, dobro krenuo, probio i milijun eura, no sada se situacija promijenila.

  • Ukupno: 31,78 - 98,40 = +66,62

  • Zaključak:

Iako postoje iznimke jer su neki poput Andrića ili Atiemwena svoje cijene "nabildali" prije Dinama, razlika od gotovo 70 milijuna eura najbolje govori kakav su napredak dinamovci učinili pod Bjelicom.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL '24 PITANJA' S AMEROM GOJAKOM:

Pokretanje videa...

02:58

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'
SRAMOTAN INCIDENT

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'

Nikicu Radonića uoči četvrtfinala Europskog prvenstva u Beogradu trojica napadača su opkolila, strahovao je da imaju nož pa se izmaknuo i izvrnuo nogu. Trener traži hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe