To je to što me zanima!

Ostanak ili odlazak u City? Messijev otac u Barceloni...

Dok se Argentinac ne izjašnjava o cijeloj situaciji i ne želi razgovarati s čelnicima Blaugrane, to će u njegovo ime napraviti njegov otac Jorge Messi koji je stigao u Barcelonu...
Vidi originalni članak

Prošlo je tjedan dana otkako je Leo Messi priopćio čelnicima kluba da želi otići iz Barcelone. Ionako grogirane Katalonce, ta je vijest još dodatno nokautirala. Dok su se ostali igrači okupili u nedjelju i krenuli s treninzima u ponedjeljak, Argentinca nije bilo.

On i dalje gura po svome te se neće pojaviti dok ga ne prodaju. Ili barem dok ne ispregovara s klubom nove uvjete koji će ga zadovoljiti. A jedan od tih je odlazak predsjednika Josepha Bartomeua s kojim je Leo u užasnim odnosima.

Dok se Argentinac ne izjašnjava o cijeloj situaciji i ne želi razgovarati s čelnicima Blaugrane, to će u njegovo ime napraviti njegov otac Jorge Messi. Messi stariji stigao je danas ujutro u Barcelonu, a tijekom dana bi trebao obaviti razgovor s Bartomeuom koji se zalijepio za fotelju i nikako da se odlijepi, unatoč katastrofalnoj situaciji u kojoj se klub nalazi. Naravno, Leov otac danas je jedna od traženijih osoba u Španjolskoj pa su ga u zračnoj luci dočekali brojni novinari. Ostao je do grla zakopčan, a danas će cijeli svijet osluškivati što se to događa u Kataloniji.

- Ljudi, ne znam stvarno ništa - kratko je poručio. 

Ovo je sastanak koji bi mogao odlučiti sve. Messi želi otići i to za besplatno na temelju klauzule u ugovoru, no La Liga i Barca tvrde da je ona istekla. S druge strane, klub je jasan u svojim stavovima. Nema namjeru ga prodati, a ako i dođe do toga, to će biti samo u slučaju da netko ponudi 700 milijuna eura, koliko iznosi njegova otkupna klauzula.

Bartomeu je zazivao ovaj sastanak i uspio ga je dobiti. Želi uvjeriti Leovog oca da je njegovo mjesto na Camp Nou, a kao dodatni stimulans bit će dvogodišnji ugovor uz poboljšane uvjete. No pitanje je je li Messiju do novca ili samo do ambicija za osvajanje naslova. Primjerice, u Manchester Cityju, koji ga silno želi, bi imao oboje. A iza Barce je jedna od najlošijih sezona koja je probudila ljutnju kod Argentinca...

Ako jedan od najboljih u povijesti ne produži ugovor, Katalonci će ga morati prodati. City nudi 100 milijuna eura te Erica Garciju, Bernarda Silvu i Gabriela Jesusa što je fantastična ponuda obzirom na to da bi sljedeće godine mogao besplatno napustiti klub.

Saga se nastavlja, a i pitanje je do kada će. Možda će sve biti jasno nakon današnjeg sastanka, a možda će situacija biti kompliciranija. Do prije nekoliko godina gotovo sigurni ostanak pretvorio se u sapunicu...

Idi na 24sata

Komentari 22

  • ZDRAVKO TATA 02.09.2020.

    Dogovara se odlazak u Hajduk i koliko jogurta iznosi odšteta

  • pacovikozec 02.09.2020.

    mogli su i njemu uspricat malo onog dopinga za rast!

  • 02.09.2020.

    stari mesi stari poštenjak

Komentiraj...
Vidi sve komentare