To je to što me zanima!

FA pokrenuo istragu: Anelka zabio, pa slavio antisemitski?

Francuz je gol za svoj West Bromwich protiv West Hama proslavio antisemitskim pozdravom. Njegovu gestu osudila je francuska ministrica sporta Valerie Rourneyron
Vidi originalni članak

Nicolas Anelka podigao je prašinu na Otoku načinom na koji je proslavio prvi od dva gola za svoj West Bromwich Albion u utakmici protiv West Hama (3-3). Igrač Albiona gol je proslavio gestom poznatijom pod imenom “la quenelle” koja se uvredljivo koristi kao obrnuti nacistički pozdrav. 

Anelka je kasnije na Twitteru napisao kako je pozdrav posvetio svom prijatelju i komičaru Dieudonneu, koji ga je i “popularizirao” u Francuskoj.

"Njegova gesta je šokantno provokativna, odvratno. Nema mjesta antisemitizmu na travnjacima", kometirala je putem Twittera francuska ministrica sporta Valerie Fourneyron.

Engleski nogometni savez već je najavio da će pokrenuti istragu, a ustvrde li da je Anelkina proslava bila antisemitska, čeka ga teška kazna. No trener WBA-a Keith Downing tvrdi kako je sve predimenzionirano.

- Znam što je napravio, no to nema nikakve veze s onim što svi govore. Posvetio je to svom prijatelju, francuskom komičaru. Mislim da možete prestati sa svojim nagađanjima jer su apsolutna glupost - zaključio je Downing.

Idi na 24sata

Komentari 73

  • phoenix123456 30.12.2013.

    Nastave li židovi ovako komentirati svaki potez koji neko napravi, počet će sami na sebe tjerati mržnju.

  • perica 100 30.12.2013.

    he on je francuz budu nas kaznili kaj komentiramo 10 takni kazne za modrića bolje da šutimo

  • perica 100 30.12.2013.

    kazna..... nesmjje gledat S.P ni na TV

Komentiraj...
Vidi sve komentare