To je to što me zanima!

Briljantni Curry zabio 10 trica, a Carmelo uništio Philadelphiju

Curry je opet dominirao na parketu, ubacio čak deset trica i donio svojoj momčadi pobjedu protiv Orlanda (111-105). Trpao je svoje dalekometne trice, proigravao i na kraju došao do 40 koševa...
Vidi originalni članak

Prije više od godinu dana nitko ga nije htio. Govorili su da je njegovo vrijeme prošlo, da može samo pokvariti atmosferu u momčadi. No u Portlandu je dokazao suprotno.

Portland je na krilima izvanrednog Carmela Anthonyja srušio prvoplasiranu momčad Istočne konferencije Philadelphiju (118-114). Bio je to strašno napet i izjednačen meč u kojem prednost nijednom nije došla na dvoznamenkastu cifru, a u takvim situacijama obično odluči majstorija i lucidnost nekog pojedinca.

Ovaj put je to bio neuništivi Carmelo Anthony koji je u 37. godini izrešetao Philadelphiju. Zabio je nekoliko ključnih šuteva pred kraj utakmice te osigurao svojoj momčadi 14. pobjedu. Na kraju je skupio 24 koša, a najefikasniji u njegovoj momčadi je već tradicionalno bio Damian Lillard s 30 koševa uz sedam asistencija.

Momčad Joela Embiida i Bena Simmonsa ove sezone igra jako dobru košarku, ali pored ovakvih šutera nisu mogli do pobjede. Najbolji je bio Embiid s 35 koševa i devet skokova.

A u Oaklandu ništa novo. Gotovo nitko nije vjerovao u Golden State, iako je Steph Curry i dalje tu, a omaleni majstor se pobrinuo da se stalno priča o njemu. Curry je opet dominirao na parketu, ubacio čak deset trica i donio svojoj momčadi pobjedu protiv Orlanda (111-105). Trpao je svoje dalekometne trice, proigravao i na kraju došao do 40 koševa. 

Magicu nije pomogao ni Nikola Vučević koji u posljednje vrijeme igra u strašnoj formi. Crnogorac je i ovaj put prebacio 20 koševa, točnije došao je do 25 uz 13 skokova, ali jedan raspoloženi igrač je premalo za srušiti Curryja i društvo. 

Nakon ne baš bajnih rezultata u posljednje vrijeme, Boston je konačno došao do jedne veće pobjede. Celticsi su bili bolji od Toronto Raptorsa (120-106), a najbolji je, pomalo iznenađujuće, bio Ojeleye koji je ubacio 24 koša. Isti broj poena imao je i Lowry u dresu Toronta

Iako su se riješili nezadovoljnog Jamesa Hardena, Houston Rocketsi kao da još hvataju novu momčadsku kemiju. U klub je došao Victor Oladipo koji se pridružio sjajnom dvojcu Johnu Wallu i Chrisu Woodu, ali zasad ništa ne funkcionira jer su Rocketsi došli do četvrtog poraza zaredom i ukupno 14. te su sad pali na 13. mjesto u Zapadnoj konferenciji.

Ovaj put je bolji bio Miami (101-94) na krilima sjajnog Jimmyja Butlera koji je došao do novog triple-doublea. Izvanredni Jimmy utrpao je 27 koševa uz deset skokova i deset asistencija, a najučinkovitiji igrač Houstona nije uspio prebaciti ni 20 poena. Bio je to Eric Gordon koji je ubacio 17. 

Litavac Sabonis izdominirao je još jednom i dokazao da je u sjajnoj formi, opet je plesao s triple-doubleom, a na krilima njegovih 26 koševa te osam skokova i osam asistencija, Indiana je došla do 13. pobjede, ovaj put protiv Detroita (111-95).

Kod domaćina je najbolji bio Jackson koji je zabio 18 uz osam skokova. 

Rezultati:

  • Houston - Miami 94-101
  • Boston - Toronto 120-106
  • Detroit - Indiana 95-111
  • Golden State - Orlando 111-105
  • Portland - Philadelphia 118-114

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare