To je to što me zanima!

Što je sve 'letjelo' na terene? Od krafni do bombi i vibratora

Ljudska svakodnevica često se s tribina prebacivala na teren. Problemi 'običnog čovjeka' viđeni su i na terenima. Skupa s dijelovima automobila, ali i dobrog ručka
Vidi originalni članak

Atmosfera na sportskim borilištima u zapadnoj Europi uvelike se promijenila u odnosu na onu otprije par desetljeća. Osim glasnog pjevanja i skandiranja nekada se na tribinama moglo vidjeti puno više pirotehničkih sredstava , a nezadovoljstva su navijači diljem svijeta izražavali i bacanjem raznih predmeta na teren za vrijeme utakmica.

Ako izuzmemo iscrtavanje kukastog križa na stadionu Poljud uoči utakmice Hrvatska - Italija, uz neizostavne kovanice i upaljače , na terenima smo mogli vidjeti i neke nevjerojatne predmete.

U modernim natjecanjima danas ćemo teško 'naletjeti' na primjerice - komadiće svinjetine . Iako, i to smo nedavno vidjeli. Evo nekoliko 'najzanimljivijih' predmeta koju su s tribina bačeni na sportske terene.

Celer

Navijači Chelseaja zasuli su igrače Arsenala celerom u sklopu svog dugogodišnjeg običaja, no engleske su vlasti tada ipak odlučile kako celeru nije mjesto na nogometnim terenima.

Mrkve

Na utakmici grčkih klubova Iraklisa i Panathinaikosa domaći su navijači zasuli teren mrkvama zbog nadimka gostiju 'zečevi'.

Narančasti zec

Za vrijeme susreta Apoela i Omonije iz Nikozije gostujući navijači, koji domaće nazivaju narančastim zečevima, jednog su zeca obojali u narančasto i ubacili u teren.

Krafne

Navijači Hajduka su u kolovozu 2009. godine duhovito reagirali na imenovanje Joška Svaguše predsjednikom Hajduka. Torcida je uz pjesmu 'krafne, kiflići...' na teren pobacala krafne, budući da je Svaguša vlasnik lanca pekarnica.

Ivo Cagalj/PIXSELL

Svinjska glava

Luis Figo je 2000. godine prešao iz Barcelone u Real Madrid, a dvije godine kasnije za vrijeme El Clasica s tribina Nou Campa je dobio 'porciju' upaljača, boca, ali i jednu svinjsku glavu.

Svinjske nogice

Navijači Crvene zvezde zasuli su svinjskim nogicama parket na utakmici protiv turskog Galatasaraya , a sve je bila provokacija na činjenicu kako muslimani ne jedu svinjetinu.

Mars čokoladice

Kada je Paul Gascoigne prešao u Tottenham, navijači Newcastlea su se prisjetili kako je talentirani nogometaš kojem se uvijek spočitavao višak kilograma na početku karijere često isticao da voli Mars čokoladice. Na utakmici Newcastle - Tottenham domaći su navijači zasuli travnjak čokoladicama, a popularni Gazza jednu je uzeo s travnjaka i hladno pojeo.

Lopte za plažu

Na derbiju Rangersa i Celtica krajem travnja 2003. godine, stotine balona za plažu završile su u terenu u režiji gostujućih navijača, da se domaći navijači zabavljaju jer je Celtic te godine igrao finale Kupa Uefe, a Rangersi su ispali još u rujnu prošle godine.

Granata

Na utakmici Millwalla i Brentforda davne 1966. godine s tribina je bačena granata na gostujućeg golmana. Eksplozivna naprava srećom nije aktivirana, no stadion je hitno ispražnjen.

Radna kolica (karijola, tačke)

Za vrijeme četvrtfinala Copa Libertadoresa između meksičke Americe i brazilskog Sao Caetana , domaći su navijači na teren bacili - radna kolica.

Skuter

Navijači Intera su 2001. godine prije domaće utakmice protiv Atalante jednom od gostujućih navijača ukrali skuter te ga nekako donijeli na tribinu San Sira . Prvo su ga pokušali zapaliti, a zatim su ga bacili na travnjak. Međutim, skuter je 'sletio' samo na donju tribinu.

Automobilska vrata

U prijateljskoj utakmici uoči SP-a 2002. godine susreli su se Novi Zeland i Čile . Desetak minuta prije kraja jedan od navijača utrčao je u teren noseći vrata automobila. Enigma je kako ih je unio na stadion, a da situacija bude još smješnija pobrinuo se i službeni spiker koji je gledatelje preko razglasa zamolio da ne utrčavaju u teren i da na njega ne unose dijelove automobila.

Zubalo

Jedan je razočarani navijač za vrijeme susreta argentinske lige Argentinos Juniors - Belgrano , s tribina na teren bacio - zubalo.

Vibratori

Na jednoj su utakmici argentinske lige na travnjak s tribina 'doletjeli' vibratori. Razlog još uvijek nije nikome jasan, no neki od navijača sada konačno mogu reći da su vidjeli - baš sve.

Idi na 24sata

Komentari 40

  • Kvasac91 25.07.2015.

    Figo-Juda!

  • dugari 25.07.2015.

    ma šta figo i glava.na poljudu prije tog figa je pala svinjska glava iz macole na ličkoj magistrali,još nije bilo autoputa.kakav figo i bakrači.

  • 25.07.2015.

    kolko me sjecanje sluzi ovaj clanak je nedavno bio, kakvo je to novinarstvo kada stavljate jedno te isti clanak sa malo promjene

Komentiraj...
Vidi sve komentare