Obavijesti

Sport

Komentari 40

Što je sve 'letjelo' na terene? Od krafni do bombi i vibratora

Što je sve 'letjelo' na terene? Od krafni do bombi i vibratora
3

Ljudska svakodnevica često se s tribina prebacivala na teren. Problemi 'običnog čovjeka' viđeni su i na terenima. Skupa s dijelovima automobila, ali i dobrog ručka

VIDEO

Atmosfera na sportskim borilištima u zapadnoj Europi uvelike se promijenila u odnosu na onu otprije par desetljeća. Osim glasnog pjevanja i skandiranja nekada se na tribinama moglo vidjeti puno više pirotehničkih sredstava , a nezadovoljstva su navijači diljem svijeta izražavali i bacanjem raznih predmeta na teren za vrijeme utakmica.

Ako izuzmemo iscrtavanje kukastog križa na stadionu Poljud uoči utakmice Hrvatska - Italija, uz neizostavne kovanice i upaljače , na terenima smo mogli vidjeti i neke nevjerojatne predmete.

U modernim natjecanjima danas ćemo teško 'naletjeti' na primjerice - komadiće svinjetine . Iako, i to smo nedavno vidjeli. Evo nekoliko 'najzanimljivijih' predmeta koju su s tribina bačeni na sportske terene.

Celer

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Navijači Chelseaja zasuli su igrače Arsenala celerom u sklopu svog dugogodišnjeg običaja, no engleske su vlasti tada ipak odlučile kako celeru nije mjesto na nogometnim terenima.

Mrkve

Na utakmici grčkih klubova Iraklisa i Panathinaikosa domaći su navijači zasuli teren mrkvama zbog nadimka gostiju 'zečevi'.

Narančasti zec

Za vrijeme susreta Apoela i Omonije iz Nikozije gostujući navijači, koji domaće nazivaju narančastim zečevima, jednog su zeca obojali u narančasto i ubacili u teren.

Krafne

Navijači Hajduka su u kolovozu 2009. godine duhovito reagirali na imenovanje Joška Svaguše predsjednikom Hajduka. Torcida je uz pjesmu 'krafne, kiflići...' na teren pobacala krafne, budući da je Svaguša vlasnik lanca pekarnica.

Ivo Cagalj/PIXSELL

Svinjska glava

Luis Figo je 2000. godine prešao iz Barcelone u Real Madrid, a dvije godine kasnije za vrijeme El Clasica s tribina Nou Campa je dobio 'porciju' upaljača, boca, ali i jednu svinjsku glavu.

VIDEO

Svinjske nogice

Navijači Crvene zvezde zasuli su svinjskim nogicama parket na utakmici protiv turskog Galatasaraya , a sve je bila provokacija na činjenicu kako muslimani ne jedu svinjetinu.

Mars čokoladice

Kada je Paul Gascoigne prešao u Tottenham, navijači Newcastlea su se prisjetili kako je talentirani nogometaš kojem se uvijek spočitavao višak kilograma na početku karijere često isticao da voli Mars čokoladice. Na utakmici Newcastle - Tottenham domaći su navijači zasuli travnjak čokoladicama, a popularni Gazza jednu je uzeo s travnjaka i hladno pojeo.

Lopte za plažu

Na derbiju Rangersa i Celtica krajem travnja 2003. godine, stotine balona za plažu završile su u terenu u režiji gostujućih navijača, da se domaći navijači zabavljaju jer je Celtic te godine igrao finale Kupa Uefe, a Rangersi su ispali još u rujnu prošle godine.

Granata

Na utakmici Millwalla i Brentforda davne 1966. godine s tribina je bačena granata na gostujućeg golmana. Eksplozivna naprava srećom nije aktivirana, no stadion je hitno ispražnjen.

Radna kolica (karijola, tačke)

Za vrijeme četvrtfinala Copa Libertadoresa između meksičke Americe i brazilskog Sao Caetana , domaći su navijači na teren bacili - radna kolica.

Skuter

Navijači Intera su 2001. godine prije domaće utakmice protiv Atalante jednom od gostujućih navijača ukrali skuter te ga nekako donijeli na tribinu San Sira . Prvo su ga pokušali zapaliti, a zatim su ga bacili na travnjak. Međutim, skuter je 'sletio' samo na donju tribinu.

Automobilska vrata

U prijateljskoj utakmici uoči SP-a 2002. godine susreli su se Novi Zeland i Čile . Desetak minuta prije kraja jedan od navijača utrčao je u teren noseći vrata automobila. Enigma je kako ih je unio na stadion, a da situacija bude još smješnija pobrinuo se i službeni spiker koji je gledatelje preko razglasa zamolio da ne utrčavaju u teren i da na njega ne unose dijelove automobila.

Zubalo

Jedan je razočarani navijač za vrijeme susreta argentinske lige Argentinos Juniors - Belgrano , s tribina na teren bacio - zubalo.

Vibratori

Na jednoj su utakmici argentinske lige na travnjak s tribina 'doletjeli' vibratori. Razlog još uvijek nije nikome jasan, no neki od navijača sada konačno mogu reći da su vidjeli - baš sve.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića