To je to što me zanima!

Štrajkale jer su im stipendije kasnile pa sakupile i odnijele pomoć stradalima u Banovinu

Bile smo na dvotjednom odmoru i kad smo čule za razoran potres, odmah smo se povezale društvenim mrežama s našom bivšom suigračicom Marijom Borković, koja živi u Sisku, i odlučile prikupljati pomoć, pojašnjavaju nam djevojke
Vidi originalni članak

Na prvom ovogodišnjem okupljanju bjelovarskih rukometašica upriličena je mala svečanost, jer su suigračice i vodstvo kluba čestitali Josipi Mamić na bronci s Europskog prvenstva u Danskoj. Nakon čestitki, slijedio je "izvještaj" koji je najmanje bio vezan uz rukomet, a podnijele su ga Maja Tolić i Mihaela Gavrić.  

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Bile smo na dvotjednom odmoru i kad smo čule za razoran potres, koji je sravnio sa zemljom gradove i sela u Banovini, odmah smo se povezale društvenim mrežama s našom bivšom suigračicom Marijom Borković, koja živi u Sisku, i odlučile prikupljati pomoć - pojašnjavaju nam Tolić i Gavrić.

Kako Borković nije stradala u potresu, usmjerila ih je da njih dvije u ime ekipe odu na potresom stradala područja. Uz pomoć Crvenog križa te novcem skupljenim među suigračicama, otišle su u Petrinju, Glinu, Sisak… te im podijelili ono što su sakupile. Skromne kakve jesu, nisu se ni fotografirale u humanitarnoj akciji.

Unatoč tome što su čak neko vrijeme i štrajkale (tjedan dana) zbog kašnjenja stipendija, rukometašice Bjelovara su i iz ionako plitkih džepova pomogle onima kojima je potrebnije nego njima.

Nakon tog neuobičajenog uvoda trener Hrvoje Cikoja je zajedno s pomoćnicima Jurajom Seginom i Goranom Trajkovskim izložio plan za nastavak sezone, u kojoj Bjelovarčanke očekuje puno utakmica. Uz ubitačan tempo jer im slijede susreti u domaćem prvenstvu kao i na međunarodnoj sceni.

- Idući tjedan putujemo u Solun, gdje ćemo u dvije utakmice nastojati ostvariti plasman u slijedeće kolo Challenge kupa. Zbog uštede prihvatili smo da obje utakmice igramo u Grčkoj. Cure u ekipi složne su u svim situacijama. Posebice ako nekome treba pomoći. S takvim osobama je milina raditi, jer smo svjesni da će u svakom trenutku dati i više nego što se od njih objektivno može očekivati. One doista zavređuju ne samo poštovanje nego i sve drugo što bi trebalo pratiti vrhunske sportaše - kazao je Cikoja i dodao:

- Ponosan sam što sam im trener i ne bojim se gustog rasporeda koji nas čeka u prvom dijelu godine, jer se radi o mladim i karakternim osobama.

Iako im klub duguje jednu zaostalu stipendiju, i to za prosinac, koja bi se trebala isplatiti prije puta u Grčku, u ekipi vlada sjajna atmosfera i sve su igračice uvjerene, ako ne bude nekih nepredviđenih okolnosti vezanih u epidemiološke mjere, da će im ovo proljeće donijeti korak dalje u afirmaciji.

Optimizam se bazira i na dobroj fizičkoj pripremljenosti, jer je svaka igračica prije dvotjednog odmora dobila individualni plan treninga.

- Suigračice su ozbiljno radile i sve su u dobroj fizičkoj spremi. Vidi se kako su poštivale plan koji sam im napravila te da su pauzirale samo za Božić i Novu godinu. Stoga se ne bojim nastavka sezone - kaže igračica i kondicijski trener Ana Čagalj (25), koja je profesorica kineziologije.

Da se svi tome nadaju potvrđuje nam i Ema Guskić, koja je zajedno sa Lucijom Ivanda, Iris Pratljačić, Karmelom Pokopac i Anom Malec standardna juniorska reprezentativka. Uz to je Ema bila i na širem popisu za Dansku, ali je jedino otputovala Josipa Mamić, koja je bila jedna od udarnih igračica izbornika Nenada Šoštarića.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare