Obavijesti

Sport

Komentari 0

Štrajkale jer su im stipendije kasnile pa sakupile i odnijele pomoć stradalima u Banovinu

Štrajkale jer su im stipendije kasnile pa sakupile i odnijele pomoć stradalima u Banovinu
6

Bile smo na dvotjednom odmoru i kad smo čule za razoran potres, odmah smo se povezale društvenim mrežama s našom bivšom suigračicom Marijom Borković, koja živi u Sisku, i odlučile prikupljati pomoć, pojašnjavaju nam djevojke

VIDEO

Na prvom ovogodišnjem okupljanju bjelovarskih rukometašica upriličena je mala svečanost, jer su suigračice i vodstvo kluba čestitali Josipi Mamić na bronci s Europskog prvenstva u Danskoj. Nakon čestitki, slijedio je "izvještaj" koji je najmanje bio vezan uz rukomet, a podnijele su ga Maja Tolić i Mihaela Gavrić.  

Pokretanje videa...

Rukometašice Bjelovara 01:38

- Bile smo na dvotjednom odmoru i kad smo čule za razoran potres, koji je sravnio sa zemljom gradove i sela u Banovini, odmah smo se povezale društvenim mrežama s našom bivšom suigračicom Marijom Borković, koja živi u Sisku, i odlučile prikupljati pomoć - pojašnjavaju nam Tolić i Gavrić.

Kako Borković nije stradala u potresu, usmjerila ih je da njih dvije u ime ekipe odu na potresom stradala područja. Uz pomoć Crvenog križa te novcem skupljenim među suigračicama, otišle su u Petrinju, Glinu, Sisak… te im podijelili ono što su sakupile. Skromne kakve jesu, nisu se ni fotografirale u humanitarnoj akciji.

Unatoč tome što su čak neko vrijeme i štrajkale (tjedan dana) zbog kašnjenja stipendija, rukometašice Bjelovara su i iz ionako plitkih džepova pomogle onima kojima je potrebnije nego njima.

Nakon tog neuobičajenog uvoda trener Hrvoje Cikoja je zajedno s pomoćnicima Jurajom Seginom i Goranom Trajkovskim izložio plan za nastavak sezone, u kojoj Bjelovarčanke očekuje puno utakmica. Uz ubitačan tempo jer im slijede susreti u domaćem prvenstvu kao i na međunarodnoj sceni.

- Idući tjedan putujemo u Solun, gdje ćemo u dvije utakmice nastojati ostvariti plasman u slijedeće kolo Challenge kupa. Zbog uštede prihvatili smo da obje utakmice igramo u Grčkoj. Cure u ekipi složne su u svim situacijama. Posebice ako nekome treba pomoći. S takvim osobama je milina raditi, jer smo svjesni da će u svakom trenutku dati i više nego što se od njih objektivno može očekivati. One doista zavređuju ne samo poštovanje nego i sve drugo što bi trebalo pratiti vrhunske sportaše - kazao je Cikoja i dodao:

- Ponosan sam što sam im trener i ne bojim se gustog rasporeda koji nas čeka u prvom dijelu godine, jer se radi o mladim i karakternim osobama.

Iako im klub duguje jednu zaostalu stipendiju, i to za prosinac, koja bi se trebala isplatiti prije puta u Grčku, u ekipi vlada sjajna atmosfera i sve su igračice uvjerene, ako ne bude nekih nepredviđenih okolnosti vezanih u epidemiološke mjere, da će im ovo proljeće donijeti korak dalje u afirmaciji.

Optimizam se bazira i na dobroj fizičkoj pripremljenosti, jer je svaka igračica prije dvotjednog odmora dobila individualni plan treninga.

- Suigračice su ozbiljno radile i sve su u dobroj fizičkoj spremi. Vidi se kako su poštivale plan koji sam im napravila te da su pauzirale samo za Božić i Novu godinu. Stoga se ne bojim nastavka sezone - kaže igračica i kondicijski trener Ana Čagalj (25), koja je profesorica kineziologije.

Da se svi tome nadaju potvrđuje nam i Ema Guskić, koja je zajedno sa Lucijom Ivanda, Iris Pratljačić, Karmelom Pokopac i Anom Malec standardna juniorska reprezentativka. Uz to je Ema bila i na širem popisu za Dansku, ali je jedino otputovala Josipa Mamić, koja je bila jedna od udarnih igračica izbornika Nenada Šoštarića.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica