To je to što me zanima!

Sudačka komisija: Bebek nije smio suditi penal za Dinamo

Komisija ne razmatra kontakt kao prekršaj PNI-e. Isto tako, KNS HNS-a ne pronalazi elemente zbog kojih je sudac nakon ponovnog pregleda incidenta potvrdio svoju prethodnu odluku, kažu u savezu
Vidi originalni članak

Sudačka komisija nije se oglasila u emisiji Studio HNL na MAXSportu u nedjelju navečer pa je za mišljenje oko spornih situacija 21. kola HNL-a javnost morala pričekati pismeno očitovanje koje je stiglo u utorak.

POGLEDAJTE VIDEO: Kampanja HNS-a

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Izdvojili su samo dvije situacije, penal za Dinamo u pobjedi nad Istrom (1-0) i za Rijeku u pobjedi nad Goricom (2-0). Nisu spomenuli priznat i poništen gol Hajduka u utakmici protiv Varaždina u pobjedi 4-1 (nije jasno je li lopta prešla gol-liniju) kao i crveni karton za Agona Elezija.

Ivan Bebek pogriješio je dosudivši penal za "modre" nakon što se rukom Luka Hujber naslonio na Arijana Ademija u 25. minuti, čak i nakon što ga je iz VAR sobe zvao Duje Strukan na provjeru.

PROTIV ISTRE Strahonja: Penal za Dinamo po meni nije bio, sudio je prestrogo

"KNS HNS-a dosuđeni kazneni udarac smatra neispravnom procjenom suca utakmice. VAR sudac opravdano je intervenirao i pozvao suca utakmice na OFR pregled incidenta. KNS HNS-a kontakt u kojem je branič Istre 1961 neosporno ostvario kontakt sa suparnikom ne razmatra kao prekršaj PNI-e. Isto tako, KNS HNS-a ne pronalazi elemente zbog kojih je sudac nakon ponovnog pregleda incidenta potvrdio svoju prethodnu odluku", kažu u sudačkoj komisiji.

Na Rujevici je Filip Mrzljak u 49. minuti startao na Matiju Frigana. Patrik Kolarić pokazao je na bijelu točku.

"Ispravna procjena suca utakmice u interpretaciji pravila XIV (kazneni udarac). Incident u kojem igrač Gorice unutar vlastita kaznena prostora, iako u borbi za loptu, neoprezno, zakašnjelim startom ruši suparnika, smatra se prekršajem. KNS HNS-a u izazovima ovakve prirode procjene sudaca u terenu smatra konačnim odlukama bez intervencije VAR suca", priopćio je HNS.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • dtoma907000@gmail.com 14.02.2023.

    A jel sudac smjel priznati ajdugu nepostojeci gol?

  • MatijaKezele 14.02.2023.

    Strašno kakvi se penali ove sezone sude, nebitno za koga navijamo, a Bebek je posebna priča, naš najgori sudac uz Antu Čulinu. Svi griješe, ali on je ravan lahozu po iritantnosti, da može popričao bi sa nama pred malim ekranima

  • Vladovladić_2 14.02.2023.

    Zar je čudno da Bebek svira nepostojeći penal za Dinamo, pa to je onaj Bebek koji je na Maxiruglu 2014. prekinuo utakmicu jer je Torcida skandirala: "Mamiću cig*ne". Nadalje, to je onaj sudac koji nije svirao penal Vrsaljku kad je u Splitu branio gol rukom. Stvarno čudno, u eri promjena da se Bebek nikad ne mjenja ili se ne mjenja politika HNS prema Dinamu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare