Obavijesti

Sport

Komentari 47

Strahonja: Penal za Dinamo po meni nije bio, sudio je prestrogo

Strahonja: Penal za Dinamo po meni nije bio, sudio je prestrogo

Činjenica je da je Bebek bio dobro postavljen, a pitanje je radi li se o kontaktu ili guranju. Meni ovo nije za kazneni udarac, ali sudac je nakon provjere ostao pri svojoj odluci, kazao je Strahonja

VIDEO

U ovom kolu bilo je prihvatljivo suđenje te u cjelini možemo biti zadovoljni, rekao je sudački ekspert Mario Strahonja u HRT-ovoj emisiji Stadion koji je analizirao sudačke odluke 21. kola Prve HNL-a, dok po prvi puta nakon posljednjeg dvoboja ovog kola na MAXSportu nije bilo sudačke analize. 

Pokretanje videa...

Svađa ademija i čačića u dinamu 01:03

Dinamo je s 1-0 pobijedio Istru na Maksimiru, a jedini gol na utakmici zabio je Stefan Ristovski u 37. minuti nakon ubačaja Martina Baturine.

Sudac Bebek je u 29. minuti sudio penal nakon što je Ademi pao u 16 metara, a krivac je bio Luka Hujber koji ga je gurnuo. Nakon duge VAR provjere Bebek je potvrdio penal, ali Josip Drmić pogodio je stativu.

- Bebek je sudio dobro. A kod kaznenog udarca je situacija upitna. Činjenica je da je Bebek bio dobro postavljen, a pitanje je radi li se o kontaktu ili guranju. Meni ovo nije za kazneni udarac, u svakom slučaju prestrogo. VAR se oglasio i dao sucu da provjeri, ali Bebek je ostao pri svojoj odluci jer je našao elemente koji pokrivaju njegovu odluku - kazao je Strahonja. 

Dinamo i Istra sastali se u 21. kolu SuperSport HNL-a

Nogometaši Hajduka svladali su u gostima Varaždin 4-1, a svi golovi zabijeni su u drugom poluvremenu.  

- Dario Bel voli postaviti granicu što je prekršaj, a što ne. Imao je nekoliko propusta, ali to su sitnice koje nisu pretjerano utjecale na igru - kazao je Strahonja. 

U 36. minuti nakon prekida Livaja je u zaleđu utjecao na igrača. 

- Iako nije igrao loptom, svojim tijelom je utjecao i kontaktom na obrambenog igrača koji nije kvalitetno mogao ući u blok. Awaziem nije bio, ali Livaja je pa je situacija bila kažnjiva - rekao je Strahonja. 

Gol Melnjaka u 47. minuti za vodstvo Hajduka se odbila točno koliko treba da punim obujmom pređe liniju.

- Moramo vjerovati sucima jer je VAR samo alat koji im pomaže. Mi nemamo gol-line tehnologiju, i u nekim situacijama nemamo dobro postavljene kamere, ali naši suci dosta dobro koriste VAR. 

U 55. minuti Elezi je žestoko startao na Lovrencsicsu zbog čega je zaradio crveni karton.

- VAR je kvalitetno pregledao ovo i jasno je da je ovo isključivo za isključenje. Imali smo već ovakvih situacija i suci moraju biti oprezni, kao i igrači jer su ovo pogibeljni startovi. Nema dileme da je ovo za crveni karton - kazao je Strahonja. 

Varaždin i Hajduk sastali se u 21. kolu SuperSport HNL-a

Rijeka je na Rujevici pobijedila Goricu 2-0. U 50. minuti je u kaznenom prostoru došlo do sudara Filipa Mrzljaka i Frigana, što je sudac Patrik Kolarić okarakterizirao kao kazneni udarac usprkos velikim prosvjedima gostujućih igrača. 

- Neoprezno je ušao u napadača koji je prvi došao do lopte, a igrač Gorice svojim tijelom je ušao na njega i zakašnjelom reakcijom udario po nozi. Sudac je dobro bio postavljen i bila je to ispravna odluka suca - kazao je Strahonja. 

Susret Rijeke i Gorice u posljednjoj utakmici kola

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja