To je to što me zanima!

Sudačka komisija: Sudac triput oštetio Istru u korist Hajduka

Sudačka komisija HNS-a objavila je analizu utakmica 35. kola, a njihova procjena je kako je sudac Zdenko Lovrić teško oštetio Puležane
Vidi originalni članak

Još samo jedno kolo ostalo je do kraja prvenstva, ali Dinamo je sva pitanja riješio prije velikog derbija na Maksimiru. 'Modri' su u nedjelju pobijedili Šibenik (2-0) i pred više od 1500 svojih navijača na Šubićevcu osigurali 23. naslov prvaka.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Hajduk je tako ostao kratkih rukava i o naslovu se neće odlučivati u 'vječnom derbiju' u subotu na Maksimiru, već će Dinamo pred očima najljućeg rivala podignuti trofej na svome stadionu i proslaviti titulu.

Splićani su u subotu na Poljudu pobijedili Istru (3-1) i zadržali kakve takve nade za naslov koje su potpuno isparile nakon Dinamove pobjede na Šubićevcu. Sudačka komisija HNS-a objavila je analizu utakmica 35. kola, a njihova procjena je kako je sudac Zdenko Lovrić teško oštetio Puležane. Hajduk je izjednačio golom iz penala, za Komisiju nepostojećeg, a u završnici prvog dijela Mahmoudu je dobio drugi žuti karton zbog prekršaja. Prema mišljenju Komisije, to nije bio prekršaj za žuti karton. Također, Istra je oštećena za jedanaesterac na početku utakmice.

Analizu prenosimo u cijelosti, a sporne situacije bila su samo s utakmica na Poljudu i Šubićevcu. 

HAJDUK - ISTRA 1961

Glavni sudac: Zdenko Lovrić. Pomoćni suci: Marjan Tomas i Kristijan Novosel. VAR sudac: Tihomir Pejin.  

13. minuta: Neispravna odluka suca utakmice u interpretaciji pravila XIV (Ne dosuditi kazneni udarac). Incident u kojem igrač Hajduka unutar vlastita kaznena prostora nedozvoljeno koristi ruke i ruši suparnika smatra se prekršajem. Odluka suca “dozvoliti nastavak igre” neispravna je procjena razmatranog izazova. Sudac je trebao dosuditi kazneni udarac.

41. minuta: Neispravna odluka suca utakmice u interpretacija pravila XIV (Dosuditi kazneni udarac). Dosuđeni kazneni udarac razmatranjima PNI-e neispravna je procjena suca utakmice.

Slijedom jasne i očite pogreške suca utakmice intervencija VAR suca smatra se opravdanom. Odluka suca nakon OFR pregleda snimke “primijeniti prvotno donesenu odluku“ smjernicama o evaluaciji sudačkih odluka smatra se “dvostrukom“ važnom pogreškom suca utakmice.    

45+4. minuta: Isključenje igrača Istre 1961 neispravna je odluka suca utakmice. Izdana druga isključujuća opomena igraču Istre 1961 ne pronalazi svoju opravdanost u PNI-e. (KNS HNS-a podsjeća na jasne smjernice i naputke UEFA sudačke komisije, KNS HNS-a u razmatranjima izdavanja isključujuće druge opomene).

47. minuta: Neispravna odluka suca utakmice u interpretaciji pravila XIV (Ne dosuditi kazneni udarac). Incident u kojem igrač Istre 1961 unutar vlastita kaznena prostora nedozvoljeno koristi ruke razmatranjima PNI-e smatra se prekršajem. Nakon opravdane intervencije VAR suca i OFR pregleda snimke, sudac utakmice mijenja prvotno donesenu odluku i ispravno dosuđuje kazneni udarac.

ŠIBENIK - DINAMO

Glavni sudac: Mario Zebec. Pomoćni suci: Vedran Đurak i Nikola Kečkiš. VAR sudac: Tihomir Pejin. 

45+2. minuta: Neispravna procjena suca utakmice u interpretaciji pravila XII. Incident u kojem je igrač Šibenika počinio prekršaj (gaženje suparnika) razmatranjima PNI-e smatra se jasno nesmotrenim i obavezno disciplinski kažnjivom opomenom.

Uzimajući u razmatranje da je isti igrač prethodno na utakmici opomenut, nakon ovoga prekršaja trebao je biti isključen iz igre temeljem dobivene druge opomene na istoj utakmici. Ovaj propust interpretacije disciplinskih mjera smatra se važnom pogreškom suca utakmice.

81. minuta: Incident u kojem je igrač Šibenika br. 16 počinio prekršaj, smjernicama PNI-e razmatra se nesmotrenim, preoštrim i obavezno podložnim disciplinskoj sankciji opomene. Isti igrač nakon zaustavljanja igre svojim nesportskim ponašanjem inicira masovnu konfrontaciju svih igrača i službenih osoba iz tehničkih prostora.

Idi na 24sata

Komentari 174

  • dudiludiiiii??!!!! 18.05.2022.

    zar vam potres nije srušia sve balkone pa vam osta jedan balkon. niste vi za množine, u vas se pola hrvatskih riječi govori u umanjenici. mlekeca, idemo na kavicu. ili se ne ide na pivo, već pivce, kolicu 0%cukra,u vas šečeriča. mi u Dalmaciji imamo veliki problem. gubi se polako dalmatinski govor, jer se u školi traži hrvatski književni. nema više "eee" sad na jedanput svi govore "da". prije dvi godine od nečakinjina čer došla do babe i mene, ima13 godine i traži od mene da joj na papir A4 nacrtam kuču. kvadrat sa dva prozora i u prizemlju vrata, nastavim sa krovom na koji ystoji i dimnjak, dalmatinski fumar. gleda sliku kuće i nakon par minuta pita ona mene. barba duje ovo su prozori, pa vrata i krov, zaprepastija sam se kad me pitala šta je to na krovu. misleči da se samo šali. ja joj kažem da je to fumar. a ona je da šta je to. nisam moga shvatit, jel zajeb. ili zbilja ne zna. na brzinu sam joj napisa 10-ak naziva nekih stvari. znala je samo za škafetin. ne zna za šuferine, španjulet, šugaman. i onda mi govori da u školi govore književni hrvatski. u onoj državi moja generacija je na svaki predmet smo odgovarali kako smo govorili vani ili doma. samo se tražilo od nas  da književno hrvatski govorimo ili pišemo samo za vrijeme hrvatskog sata. polako nestaje dalmatinski govor. 

  • Otočanin 17.05.2022.

    I šta sad kaznit će ga sa 3 utakmice ne suđenja..?

  • 17.05.2022.

    Kaj je bili tići kontra sili kontra mraku jeli sad je uredu

Komentiraj...
Vidi sve komentare