Obavijesti

Sport

Komentari 174

Sudačka komisija: Sudac triput oštetio Istru u korist Hajduka

Sudačka komisija: Sudac triput oštetio Istru u korist Hajduka

Sudačka komisija HNS-a objavila je analizu utakmica 35. kola, a njihova procjena je kako je sudac Zdenko Lovrić teško oštetio Puležane

VIDEO

Još samo jedno kolo ostalo je do kraja prvenstva, ali Dinamo je sva pitanja riješio prije velikog derbija na Maksimiru. 'Modri' su u nedjelju pobijedili Šibenik (2-0) i pred više od 1500 svojih navijača na Šubićevcu osigurali 23. naslov prvaka.

Pokretanje videa...

Dinamovci slave naslov VIDEO

Hajduk je tako ostao kratkih rukava i o naslovu se neće odlučivati u 'vječnom derbiju' u subotu na Maksimiru, već će Dinamo pred očima najljućeg rivala podignuti trofej na svome stadionu i proslaviti titulu.

Dinamo osvojio 23. naslov prvaka Hrvatske

Splićani su u subotu na Poljudu pobijedili Istru (3-1) i zadržali kakve takve nade za naslov koje su potpuno isparile nakon Dinamove pobjede na Šubićevcu. Sudačka komisija HNS-a objavila je analizu utakmica 35. kola, a njihova procjena je kako je sudac Zdenko Lovrić teško oštetio Puležane. Hajduk je izjednačio golom iz penala, za Komisiju nepostojećeg, a u završnici prvog dijela Mahmoudu je dobio drugi žuti karton zbog prekršaja. Prema mišljenju Komisije, to nije bio prekršaj za žuti karton. Također, Istra je oštećena za jedanaesterac na početku utakmice.

Hajduk i Istra susreli se u 35. kolu 1. HNL

Analizu prenosimo u cijelosti, a sporne situacije bila su samo s utakmica na Poljudu i Šubićevcu. 

HAJDUK - ISTRA 1961

Glavni sudac: Zdenko Lovrić. Pomoćni suci: Marjan Tomas i Kristijan Novosel. VAR sudac: Tihomir Pejin.  

13. minuta: Neispravna odluka suca utakmice u interpretaciji pravila XIV (Ne dosuditi kazneni udarac). Incident u kojem igrač Hajduka unutar vlastita kaznena prostora nedozvoljeno koristi ruke i ruši suparnika smatra se prekršajem. Odluka suca “dozvoliti nastavak igre” neispravna je procjena razmatranog izazova. Sudac je trebao dosuditi kazneni udarac.

Hajduk i Istra susreli se u 35. kolu 1. HNL

41. minuta: Neispravna odluka suca utakmice u interpretacija pravila XIV (Dosuditi kazneni udarac). Dosuđeni kazneni udarac razmatranjima PNI-e neispravna je procjena suca utakmice.

Slijedom jasne i očite pogreške suca utakmice intervencija VAR suca smatra se opravdanom. Odluka suca nakon OFR pregleda snimke “primijeniti prvotno donesenu odluku“ smjernicama o evaluaciji sudačkih odluka smatra se “dvostrukom“ važnom pogreškom suca utakmice.    

Hajduk i Istra susreli se u 35. kolu 1. HNL

45+4. minuta: Isključenje igrača Istre 1961 neispravna je odluka suca utakmice. Izdana druga isključujuća opomena igraču Istre 1961 ne pronalazi svoju opravdanost u PNI-e. (KNS HNS-a podsjeća na jasne smjernice i naputke UEFA sudačke komisije, KNS HNS-a u razmatranjima izdavanja isključujuće druge opomene).

47. minuta: Neispravna odluka suca utakmice u interpretaciji pravila XIV (Ne dosuditi kazneni udarac). Incident u kojem igrač Istre 1961 unutar vlastita kaznena prostora nedozvoljeno koristi ruke razmatranjima PNI-e smatra se prekršajem. Nakon opravdane intervencije VAR suca i OFR pregleda snimke, sudac utakmice mijenja prvotno donesenu odluku i ispravno dosuđuje kazneni udarac.

ŠIBENIK - DINAMO

Glavni sudac: Mario Zebec. Pomoćni suci: Vedran Đurak i Nikola Kečkiš. VAR sudac: Tihomir Pejin. 

45+2. minuta: Neispravna procjena suca utakmice u interpretaciji pravila XII. Incident u kojem je igrač Šibenika počinio prekršaj (gaženje suparnika) razmatranjima PNI-e smatra se jasno nesmotrenim i obavezno disciplinski kažnjivom opomenom.

Šibenik i Dinamo susreli se u 35. kolu HT Prve lige

Uzimajući u razmatranje da je isti igrač prethodno na utakmici opomenut, nakon ovoga prekršaja trebao je biti isključen iz igre temeljem dobivene druge opomene na istoj utakmici. Ovaj propust interpretacije disciplinskih mjera smatra se važnom pogreškom suca utakmice.

81. minuta: Incident u kojem je igrač Šibenika br. 16 počinio prekršaj, smjernicama PNI-e razmatra se nesmotrenim, preoštrim i obavezno podložnim disciplinskoj sankciji opomene. Isti igrač nakon zaustavljanja igre svojim nesportskim ponašanjem inicira masovnu konfrontaciju svih igrača i službenih osoba iz tehničkih prostora.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 174

VIDEO

VIDEO Velika fešta u Zagrebu: Tisuće navijača s dinamovcima pjevalo i proslavilo novi naslov
'MODRA' LUDNICA

VIDEO Velika fešta u Zagrebu: Tisuće navijača s dinamovcima pjevalo i proslavilo novi naslov

Dinamo je slavio naslov na zagrebačkim ulicama prvi put od 2007. godine. Igrači su od Maksimira do Trga stigli otvorenim autobusom, a ispratio ih je korteo. Na središnjem trgu feštalo se neumorno

VIDEO Navijači Dinama pjevaju 'Bit će Rijeka ku*** šampion!', a pogledajte što radi Petković
KLASAN POTEZ

VIDEO Navijači Dinama pjevaju 'Bit će Rijeka ku*** šampion!', a pogledajte što radi Petković

Francuz Bernauer nije bio svjestan što viče masa pa je podigao ruke, a onda mu je sve objasnio 18-godišnji Vrbančić. Dok je Petković stigao iz pozadine i jednim pogledom smirio Ristovskog
VIDEO Bruno Petković pozdravio bivše čelnike Dinama, navijači ih izviždali! 'Budite gospoda'
ADEMI PODRŽAO PETKA

VIDEO Bruno Petković pozdravio bivše čelnike Dinama, navijači ih izviždali! 'Budite gospoda'

Jedan pozdrav s gospodinom s kojim nisam imao doticaj i uopće nismo bili u dobrim odnosima, Mirko Barišić. Drugi pozdrav za mladu damu koja je Dinamu dala više od dvadesetak godina, za Vlatku Peras, rekao je Petković