To je to što me zanima!

Sudački ekspert objasnio: Evo zašto Slovenci nisu pobijedili

BIVŠI SUDAC ANTO JOSIĆ ilustrirao je fotografijom zašto je Blaž Blagotinšek dobio crveni karton, a Nijemci sedmerac za izjednačenje kojim su se spasili poraza. Suci mogu stati iza svoje odluke...
Vidi originalni članak

Tako blizu, a tako daleko ostala je Slovenija od pobjede nad europskim prvakom Njemačkom u zagrebačkoj Areni. Završilo je 25-25 i sve što se događalo u zadnjim sekundama neponovljive utakmice godinama će se prepričavati.

BURNO U ARENI Što se točno dogodilo: EHF se odlučio strogo držati pravila...

Jedan od naših najboljih i najpoznatijih rukometnih sudaca, Anto Josić, objasnio je putem Facebooka zašto je gol Njemačke za bod regularan.

Ilustrirao je fotografijom zašto je Blaž Blagotinšek dobio crveni karton, a Nijemci sedmerac za izjednačenje kojim su se spasili poraza.

Uzalud je Veselin Vujović kreirao show time što je stao na gol umjesto svog golmana, suci Gatelis i Mazeika samo su primijenili rukometna pravila.

FOTO Pogledajte galeriju: Vujović je htio obraniti zadnji sedmerac

Uostalom, pravilo rukometne igre kaže: 'Ako u posljednjih 30 sekundi utakmice, dok lopta nije u igri, bilo koji igrač ili netko od službenih osoba odugovlači ili spriječi protivnika da zapuca prema golu ili ga nepropisno onemogući u čistoj šansi za gol, sudac ga mora diskvalificirati i pokazati na sedmerac.'

Blagotinšek nije imao što raditi u krugu na centru, da je stajao samo korak iza i blokirao udarac Nijemaca, suci bi bili nemoćni i Slovenija bi imala dva boda.

Ovako su s pravom mogli pokazati na sedam metara za Njemačku i svoju odluku mogu bez problema braniti.

KOMENTAR EHF je poručio: 'E, neće moći, Vujoviću!' Odnijeli mu pobjedu

To je potvrdio i Josić koji je danas u funkciji nadzornika Premijer lige te je uz to član Strukovnog povjerenstva Udruge hrvatskih rukometnih sudaca.

Idi na 24sata

Komentari 263

  • Ilegalos 23.01.2018.

    Istina ..bas kao sto je Cervar ometao onog Bjelorusa "u zaru borbe " ha ha ha ...trebali su im svirat sedmerac i onda bi mi ispali sa prvenstva..ali nema pravde nigdje..jbg..

  • Petardo_Mavriti 18.01.2018.

    U jaki expert! To bi važilo samo ako bi ga "fizički" sprečio (držanje za ruku ili nešto slično) a da on nije bio u stanju izvesti hitac ili da nije bilo vratara u vratima. A u tom slučaju, jer nije bilo fizičkog kontakta i vratar je bio na svome mijestu je prekršaj samo blokada biže 3m, a kazna je diskvalifikacija i udarac sa mijesta prekršaja.

  • MartinBrnčić 16.01.2018.

    Može li se pravila primjeniti tijekom obrane uuuu SKOKU iako su u krugu??????????????

Komentiraj...
Vidi sve komentare