To je to što me zanima!

Sudar generacija: Enzo protiv Zinedinea prvi put u karijeri

Od 16.15 Alaves će ugostiti Real Madrid. Jedina momčad koja još nije zabila u Primeri protiv prvaka, no utakmica će ostati upamćena kao prvi sudar oca i sina Zidane...
Vidi originalni članak

Deportivo Alaves, jedna od dvije momčadi koje u Primeri još nemaju niti boda nakon pet kola i jedina koja još nije zabila gol u španjolskom prvenstvu, danas će na svom stadionu ugostiti španjolskog prvaka. Utakmica će vrlo vjerojatno biti jednosmjerna svih 90 minuta bez obzira na probleme Reala u posljednje vrijeme, no isto tako ova će utakmica ući u povijest i kao prva u kojoj će na suprotnim stranama biti otac i sin Zidane.

Na jednoj strani legenda Zinedine, čovjek koji je osvojio sve što je mogao, uzor brojnim mladim igračima, za neke i jedan od najboljih svih vremena. Na drugoj strani bit će Enzo, Zizouov nastariji sin, mladić koji je tek na početku ozbiljnije seniorske karijere, veznjak Alavesa i dečko kojem ne predviđaju ni približno uspjehe kakve je imao njegov slavni otac.

Enzo je odrastao u Realovoj nogometnoj školi, u 14 godina u 'kraljevskom klubu' prošao sve momčadi, a ovog je ljeta Real zamijenio Alavesom s kojim je potpisao na tri godine. Zinedine ima četiri sina i sva četiri bave se nogometom. Luca je treći golman prve momčadi Reala, Theo je u kadetima, a Elyaz u najmlađem uzrastu Reala.

Iako je zbog oca često na udaru kritičara, Enzove kvalitete itekako cijene suigrači iz Alavesa.

- Enzo je prvoligaški igrač, u to nema sumnje. Ima kvalitetu za Primeru - složni su u njegovu novom klubu.

Utakmica počinje u 16:15, a sigurno je tek jedno - obitelj Zidane će slaviti.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • atakona 23.09.2017.

    Nije ni na klupi koliko sam vidio

  • atakona 23.09.2017.

    Nije ni na klupi koliko vidim

  • Loš_sin 23.09.2017.

    Figo, Guti, Zidane i Makelele. Aj ća.

Komentiraj...
Vidi sve komentare