To je to što me zanima!

Sudski spisi otkrili po kojoj je osnovi Novak dobio izuzeće: Bio je pozitivan na Covid u prosincu!

Ranije su mediji polemizirali koji je razlog njegova izuzeća, spominjala se i bolest celijakija, a na koncu je imao isti razlog kao i češka tenisačica Renata Voračova, koju su prvo pustili u državu pa ju kasnije priveli
Vidi originalni članak

Zbog pozitivnog testa na koronavirus 16. prosinca 2021. Novak Đoković je dobio medicinsko izuzeće za ulazak u Australiju što je potvrđeno uvidom u sudske spise!

POGLEDAJTE VIDEO:

Podsjetimo, tijekom srijede je trajala prava drama u melburnškoj zračnoj luci gdje su vlasti u nekoliko navrata odbili izdati vizu najboljem tenisaču svijeta koji je u Melbourne stigao kako bi 'napao' jubilarni 10. naslov na AO te rekordni 21. Grand Slam. Nakon svega je Novak prebačen u imigracijski hotel odakle će saznati konačnu odluku australskih vlasti.

Đoković je u prijavi sudu naveo da ima valjanu vizu i medicinsko izuzeće organizatora Australian Opena, a u prijavi također jasno stoji da je Ministarstvo unutarnjih poslova Australije potvrdilo da je Đoković zadovoljio kriterije za ulazak u državu bez karantene!

Ipak, australska vlada pustila je u javnost pismo koje su poslali Australskom tenisom savezu u studenome u kojem ističu kako preboljenje koronavirusa nije nužni temelj za medicinsko izuzeće u Australiji, kao što je u nekim drugim državama.

ČEKA LET ZA KUĆI Češka tenisačica kojoj su ukinuli vizu: Sve ovo je zbog Novaka

Ranije su mediji polemizirali koji je razlog njegova izuzeća, spominjala se i bolest celijakija (kronična bolest koju karakterizira trajna osjetljivost organizma na gluten), a na koncu je imao isti razlog kao i češka tenisačica Renata Voračova, koju su prvo pustili u državu pa ju kasnije priveli zbog 'nevaljane vize'.

Sudski spisi također otkrivaju da je Đoković dobio izuzeće 30. prosinca jer je bio pozitivan 16. prosinca, a nije imao nikakve simptome 72 sata. Hoće li to biti dovoljno snažni argumenti da mu ukinu deportaciju i dopuste ulazak u državu i nastup na Australian Openu, vrijeme će pokazati. Saslušanje je u noći s nedjelje na ponedjeljak, točno u ponoć po hrvatskom vremenu.

EKSKLUZIVNO IZ AUSTRALIJE VIDEO Čitatelj iz Melbournea za 24sata o prosvjedu: 'Đokoviću pjevaju ispod prozora i viču'

Inače, datum Novakovog pozitivnog PCR testa (16. prosinca) poklapa se s košarkaškom utakmicom Crvene zvezde i Barcelone (14. prosinca) u Pionir hali gdje je Đoković uživo prisustvovao i bio jedan od najžešćih navijača 'crveno-bijelih'.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 151

  • zrno soli u glavi 08.01.2022.

    Sad odjednom "bio pozitivan" u prosincu. A do sada niti riječi o tome, a Nole se šetao po Beogradu i sudjelovao u nekim javnim događanjima, bez maske, bez održavanja distance i poštivanja mjera. Ako je tako, onda ga treba tužiti za bioterorizam i to protiv svog naroda koji ga sad toliko podupire

  • ZrinkoDunatov 08.01.2022.

    Koji k…c nije idmah otisao. I tako ce osvojiti najmanje jedan od sljedeca tri GS tako da ne vidin cemu takva zbrka oko rekorda!?

  • 08.01.2022.

    Nek se cipi s 3 doze odmah,siđe doli,zaigra užičko u dva dobivena seta sa svojima,i razguli doma..🤣

Komentiraj...
Vidi sve komentare