To je to što me zanima!

Šuker o kukastom križu: Da su znali što znači, ne bi ga crtali...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Nije dobro. Situacija oko kazne je loša. Pesimističan sam, a naše ostavke ne bi ništa riješile, rekao je Zoran Cvrk. U Opatiji je na konferenciji pričao i Davor Šuker
Vidi originalni članak

U Opatiji je počela Konferencija o sigurnosti i zaštiti na nogometnim utakmicama koju organiziraju Nacionalni odbor za borbu protiv nasilja u sportu, Uefa i HNS.

- Oni koji su nacrtali svastiku ne bi to radili da znaju što taj simbol znači. Osuđujemo sva protupravna djelovanja na stadionima, posebno ideologije koje su sijali smrt po svijetu - rekao je predsjednik HNS-a Davor Šuker na konferenciji te dodao:

- Svi zajedno moramo napraviti više. Plaćali smo visoke kazne za propuste i prekršaje, ali pozitivni efekti takvog kažnjavanja su izostali.

Na konferenciji je pričao i Uefin voditelj Odjela za sigurnost Marc Timmer.

- Ne smijemo dopustiti huliganima da uzmu nogomet za taoca. Moramo raditi zajedno. Danas može biti novi početak i prilika za novi pristup. Kriminalci nas razdvajaju i igraju na to da nas zavade - rekao je Timmer .

Cvrk: Bojim se da neće biti dobro

- Zadnja mjera koju smo dobili je novčana kazna i prazan stadion. Sad su u igri i bodovi i tu sam jako pesimističan. Situacija je jako loša. Odgovornost za organizaciju snosi HNS. No pitanje krivnje... - rekao je HNS-ov povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk.

- Bi li naše ostavke nešto promijenile? Kad bi padale ostavke, pitanje je tko bi prvo trebao otići jer pitanje krivnje je na više mjesta  - rekao je Cvrk.

Splitska policija je protiv njega, Damira Vrbanovića i HNS-a podnijela optužne prijedloge Prekršajnom sudu zbog propusta u organizaciji.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

HNS-u kao pravnoj osobi prijeti kazna od 50.000 - 250.000 kuna. Damir Vrbanović bi mogao biti kažnjen s 5000 do 50.000 kuna, a Zoran Cvrk s 2000 do 5000 kuna.

Direktor FARE-a: Izbacivanje Hrvatske je realno

Piara Powar i zvršni je direktor organizacije FARE, a u intervjuu za Guardian rekao je nedavno kako je izbacivanje Hrvatske iz europskih kvalifikacija realan scenarij.

- Takvo što ne može se opravdati, bez obzira na okolnosti. Obzirom na dosadašnje kazne, diskvalifikacija Hrvatske je realna opcija - rekao je direktor FARE-a.

Idi na 24sata

Komentari 113

  • kulja 24.06.2015.

    Kaže osoba koja se slikala na grobu osobe koja je taj kukasti križ podržavala. A vjerojatno je tamo zalutao

  • Caffe-bar Gemini 24.06.2015.

    Po teoriji zavjere i balkanskom mentalitetu FARE sam za sebe otvara poslove. Vjerovatno angažira igrače sa strane, kako bi opravdali smisao svog postojanja i primali plaće, donacije, ili što već s tim ide.

  • antijugoslavencina 24.06.2015.

    Cijeli Split zna da je svastiku nacrtalo orjunasko krilo Torcide pod zastitom milicionera Ranka!

Komentiraj...
Vidi sve komentare