Obavijesti

Sport

Komentari 209

Policija prijavila HNS, Cvrka i Vrbanovića, kazne do 250.000

Policija prijavila HNS, Cvrka i Vrbanovića, kazne do 250.000
13

HNS-u kao pravnoj osobi prijeti kazna od 50.000 - 250.000 kuna. Damir Vrbanović bi mogao biti kažnjen s 5000 do 50.000 kuna, a Zoran Cvrk s 2000 do 5000 kuna

VIDEO

Policijska uprava splitsko-dalmatinska podnijela je u četvrtak ujutro optužne prijedloge Prekršajnom sudu u Splitu protiv HNS-a kao pravne osobe, izvršnog direktora Saveza Damira Vrbanovića kao odgovorne osobe i voditelja javnog okupljanja Zorana Cvrka , koji je u HNS-u povjerenik za sigurnost.

Policija je prijavila HNS, Vrbanovića i Cvrka kao odgovorne nakon propusta u organizaciji utakmice i incidenta s kukastim križem. Hrvatska i Italija igrali su na Poljudu na simbolu Trećeg Reicha, zbog čega Hrvatskoj prijeti nova kazna od Uefe.

Pokretanje videa...

Tomislav Gabelić/24sata 00:12

P olicija je optužne prijedloge podnijela za prekršaje iz čl. 5 Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima (HNS i Vrbanović) i prekršaja iz čl. 21. Zakona o javnom okupljanju (optužni prijedlog protiv Cvrka).

Zakon o sprječavanju nereda na stadionima

Članak 5.

  • (1) Organizator športskog natjecanja dužan je procijeniti mogućnosti izbijanja nereda i nasilja na športskom natjecanju i poduzeti mjere radi njihovog sprječavanja i suzbijanja, propisane ovim Zakonom i drugim zakonima i propisima za njihovo provođenje, te propisima međunarodnih i domaćih športskih saveza i drugih športskih udruga više razine.

Članak 37.

  • (3) Za prekršaj iz stavka 1. ovoga članka novčanom kaznom u iznosu od 50.000,00 do 250.000,00 kuna kaznit će se pravna osoba organizator športskog natjecanja.
  • (4) Za prekršaj iz stavka 1. ovoga članka novčanom kaznom od 5.000,00 do 50.000,00 kuna kaznit će se odgovorna osoba pravne osobe organizatora športskog natjecanja.

Zakon o javnom okupljanju

Članak 21.

  • Voditelj mirnog okupljanja i javnog prosvjeda (u daljnjem tekstu: voditelj) je od organizatora određena osoba koja nadzire mirno okupljanje i javni prosvjed i usmjerava rad redara.
  • Voditelj je dužan poduzimati potrebite mjere radi osiguravanja reda i mira na mirnom okupljanju i javnom prosvjedu.
  • Voditelj je dužan prekinuti mirno okupljanje i javni prosvjed ako nastupi zbiljska i izravna pogibelj od nasilja.
  • Voditelj može odlučiti da se prekinuto mirno okupljanje i javni prosvjed nastavi nakon što je uspostavljen red i mir.

Članak 35.

  • Novčanom kaznom od 2.000,00 do 5.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj voditelj koji:
  • 1. ne poduzme potrebite mjere poradi osiguranja reda i mira na mirnom okupljanju i javnom prosvjedu (članak 18. i članak 21. stavak 2.)

Kazne do 250.000 kuna

  • Hrvatskom nogometnom savezu kao pravnoj osobi, prema čl. 37 st 3 Zakona o sprječavanju nereda na stadionima prijeti kazna od 50.000 - 250.000 kuna.
  • Damiru Vrbanoviću , izvršnom direktoru Saveza, prema Zakonu o sprječavanju nereda na stadionima, čl. 37, st. 4 prijeti od 5000 do 50.000 kuna.
  • Zoranu Cvrku, povjereniku za sigurnost, kao voditelju javnog okupljanja prema Zakonu o javnom okupljanju čl. 35. st. 1 prijeti kazna od 2000 do 5000 kuna.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 209

VIDEO

Dalić je otkrio popis za Euro: 'Vlašić je puno bolje nego što je bio, Perišić će dobiti priliku!'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić je otkrio popis za Euro: 'Vlašić je puno bolje nego što je bio, Perišić će dobiti priliku!'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu
ANALIZA MEČA ZA TITULU

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu

Kako bih ja bodovao? Usik je sigurno dobio dvije ili tri runde više, plus nokdaun u devetoj. I da je tada sudac malo drugačije reagirao, bio bi to kraj meča, rekao je Mavrović
Gvardiol i Kova prvaci Engleske! City uzeo 10. titulu Premier lige
ARSENAL TUGUJE

Gvardiol i Kova prvaci Engleske! City uzeo 10. titulu Premier lige

Manchester City ništa nije prepustio slučaju i u posljednjem kolu Premier lige pobijedio je West Ham 3-1. Joško Gvardiol i Mateo Kovačić postali su prvaci, City je naslov osvojio četvrti put u nizu i 10. put u povijesti