To je to što me zanima!

Sulić napušta Veszprem i seli u Poljsku: Na dvije godine u Wisli

Ono o čemu se posljednjih tjedana nagađalo ovih je dana dobilo svoju definitivnu potvrdu. Renato Sulić ide u Wislu na ljeto gdje će se priključiti hrvatskim reprezentativcima Šimi Iviću i Lovri Mihiću...
Vidi originalni članak

Neki možda misle da sam bliže mirovini nego novim izazovima, no godine su za mene samo broj. Jedva čekam nove izazove s novim suigračima, rekao je Renato Sulić na potpisivanju ugovora sa svojim novim klubom.

Iskusni hrvatski pivot nakon devet godina napušta Veszprem i seli u poljsku Wislu Plock. U Poljsku odlazi na ljeto po isteku suradnje smađarskim prvakom, a ugovor je potpisao na dvije godine.

- Osjećam se moćno, zdrav sam i željan utakmica. Ne razmišljam još o mirovini. Wisla je za mene izazov, sretan sam što je klub pun mladih igrača koji će moći nešto i naučiti od mene. Imam puno iskustva iz velikih utakmica i vjerujem da mogu pomoći momčadi. Godinama imam isti cilj i on se nije promijenio ni sada, a to je pobjeđivati u svakoj utakmici - priča Sulić (38).

Renato je u karijeri nosio dres Zameta, Metkovića, Zagreba, Medveščaka, Celja, no najduže se zadržao upravo u Veszpremu, najprije jednu, a onda u drugom dolasku devet godina.

- Bit ću jedan od najstarijih? Ha, ha, kažem vam, godine su za mene nevažne. Sve dok imamo isti cilj i ostavljamo srce na parketu, mi smo svi isti. Bit će mi čast podijeliti svoje iskustvo s mlađim suigračima - priča Sulić.

Prije Renata iz Veszprema je otišao i Ivan Slišković (Celje), a odlazak je dogovorio i Mirko Alilović (Szeged), no u Veszprem iz Kielca dolazi Manuel Štrlek. Sulić se u karijeri naosvajao trofeja, kako pojedinačnih, tako i s klubovima, reprezentacijom...

- Najdraži uspjeh? Svašta sam osvajao, puno toga mi je drago, ali ispred svega je naslov svjetskog prvaka s Hrvatskom 2003. godine. To je ipak nešto posebno.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Tigar 74 28.01.2018.

    Odličan pivot,šteta za reprezentaciju da ne igra. Mentalno jak, imao je pehove sa ozljedama pa čak i prometnim nezgodama ali se vratio.. i evo još igra, svaka čast!

  • robicasvor 27.01.2018.

    Steta da je odbijal igrati za repku, jos ga nedavno babic i pozval u repku, ali je odbil, ali nebitno lik nije ukaljal svoje ime i nije se dal zahebavati gobcu i slicnima, nego drzi do postenja i svaka mu cast, jos da napomenem, nije se zvalo ni spoljarica i dominikovica, a da su sva trojica igrala, ja sam uvjeren da bi sigurno osvojili jos koju medalju ako ne i zlato

  • robicasvor 27.01.2018.

    Nas najbolji pivot, gospodin

Komentiraj...
Vidi sve komentare