To je to što me zanima!

Suluda odluka Uefe: Bjelorusija će Švicarsku ugostiti u Srbiji

U prosincu prošle godine Švicarska je pobijedila Srbiju 3-2 i izbacila ju sa Svjetskog prvenstva. Opet smo svjedočili kontroverznim proslavama. Srpski izbornik Dragan Stojković Piksi psovao je "majku šip***sku" pa je jasno da Uefina odluka nema baš nikakvog smisla
Vidi originalni članak

Bjelorusija je pod sankcijama zbog potpore ruskoj invaziji na Ukrajinu i utakmice ne smije igrati pred svojim navijačima, na domaćem terenu. Pa su se u Uefi dosjetili da će prvo kolo kvalifikacija za Europsko prvenstvo protiv Švicarske igrati na neutralnom terenu u Srbiji!

Kada je prije tri mjeseca ova informacija izašla u javnost, mnogi su pomislili kako je riječ o pogrešci ili nekoj šali, no utakmica se igra za tri dana i sada je sasvim jasno kako će se ona igrati u Novom Sadu na stadionu Karađorđe od 18 sati. Tu ne bi bilo ništa sporno da ne vlada velika netrpeljivost i mržnja između reprezentacija Švicarske i Srbije.

Uefa je, bez razloga, stavila sebe i srpske organe reda u tešku situaciju. Kako bi se smanjio rizik od izazivanja nereda, utakmica će se igrati pred praznim tribinama. No, kako god, uz sav animozitet i tenzije koji vladaju kada igraju ove dvije reprezentacije, ovo je poprilično suluda odluka. Utakmica se mogla organizirati bilo gdje u Europi.

U prosincu prošle godine Švicarska je pobijedila Srbiju 3-2 i izbacila ju sa Svjetskog prvenstva. Opet smo svjedočili kontroverznim proslavama zbog kojih su se Srbi digli na noge i ponovno je utakmica prošla u znaku politike iako nije trebala. Bilo je zaista mnogo buke nakon utakmice Švicarske i Srbije u Katru, čak je i srpski izbornik Dragan Stojković Piksi psovao "majku šip***sku" pa je jasno da Uefina odluka nema baš nikakvog smisla.

Kao i prije četiri godine, sporni su potezi švicarskih reprezentativaca albanskog porijekla. Xherdana Shaqirija, koji je 2018. proslavio "dvoglavim orlom", a na Mundijalu u Katru zabio Srbima pa ih "ušutkao" prstom preko usta, te Granita Xhake, koji je nakon pobjede obukao dres s natpisom "Jashari" za što ga je Fifa odlučila kazniti.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Slajzerizer 23.03.2023.

    A i ta Srbija na što je spala

  • MatijaKezele 22.03.2023.

    Koji spetakl u najavi 🤣🤣

  • pusi pimpeka 22.03.2023.

    Servi kao Turski potomci, sigurno nisu neutralni. Pokazali su da nisu europljani nego divlje pleme dovedeno da služi Rimu, nazvani servi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare