To je to što me zanima!

Sunsi dobili nemoguće! Ayton zakucao preko Zupca sa sirenom

Čudesna je bila završnica druge utakmice finala Zapada u kojem Phoenix ima 2-0 protiv Clippersa. Junak je bio Ayton, a tragičar na drugoj strani Paul George koji je promašio dva bacanja
Vidi originalni članak

Clippersi su imali sve. Ili skoro sve. Plus jedan i dva bacanja osam sekundi prije kraja. Paul George promašio je oba, dao šansu Phoenixu, a kada je i Bridges promašio tricu iz kornera osam desetinki prije kraja, kao da je otišla niz vjetar. Suci su, pak, dali loptu Sunsima, koji više nisu imali time-out, ali je Jae Crowder "izmislio" alley-oop za DeAndrea Aytona koji je sa sirenom zakucao za 104-103 odnosno 2-0 Phoenixa. Preko Ivice Zupca na kojem je Devin Booker napravio "screen" i prostor Aytonu.

Tako se, baš čudesno, raspetljala druga utakmica finala Zapadne konferencije, rekordna deveta pobjednička u play-off nizu za Sunse koji su na pola puta do velikog NBA finala. Unatoč i drugoj propuštenoj utakmici Chrisa Paula, za kojeg se i dalje ne zna kada će se vratiti. 

- Vjerovao sam da se to može dogoditi, 100 posto - rekao je Booker koji je u trećoj četvrtini nakon sudara s Beverleyjem morao u svlačionicu.

Booker je ovaj put bio nešto skromniji za svoje prilike (20), ali zato su u izdanjima iznad prosjeka zadnjih mjeseci Sunsi imali Darija Šarića (11 koševa za 13 minuta) i još više Camerona Paynea koji je izbrojao do 29 koševa, najviše u karijeri.

- Nismo imali odgovor na njegovu brzinu - priznao je trener Clippersa Ty Lue koji nije dramatizirao puno oko dva promašena Georgeova bacanja.

- On je u redu. To je sve dio igre. Bez njega ionako ne bismo bili u utakmici.

Clippersi su i u četvrtoj zaredom bili bez Leonarda, a Lue je u početnu petorku kao odgovor na Aytona stavio Zupca koji je, unatoč završnom "pecanju" u Bookera, uzvratio s najboljom predstavom u doigravanju uokvirenu u 14 koševa i 11 skokova za 34 minute. Uz Jacksona (19) to je bila najveća napadačka ispomoć Georgeu (26).

- Teško je progutati ovaj poraz jer imali smo pobjedu u rukama. Ali i prije smo se čupali i opet ćemo - poručio je Beverley uoči treće utakmice, ovaj put u Staples centru.

 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Bocwanna 24.06.2021.

    Netko je jednom napisao.... Poul Gorge je u stanju dobit ali i sam izgubit utakmicu ... Meni nije neš posebno od košarkaša.. Pogotovo u zadnje vrijeme.. Pljuc pljuc

  • nap 23.06.2021.

    Sunsi su jednom.nogom u finalu volio bi da i atlanta ude u finale

  • Tresspaser_1 23.06.2021.

    Izgubili nemoguce? Ooooo novinara koji pojma nemaju o kosarci strasno. Jedan razlike u kosarci je nista, pogotovo u nba. I da je pogodio oba slobodna, svejedno trica im je dovoljna za X.Ali nista novo od "strucnjaka" iz 24🤣🤣

Komentiraj...
Vidi sve komentare