To je to što me zanima!

"Superdjed" iz Našica: Dečke počasti gajbom i trči kući ženi

Šezdeset godina nakon prve utakmice Našičanin Ivan Kučan (77) aktivno igra za veterane svoje Seone. Prvu je utakmicu igrao 1951. godine za Seljak iz Pribiševaca
Vidi originalni članak

Ivan Kučan iz Našica ima 77 godina, dva sina, četiri unuka, dvije praunuke i sjajnu nogometnu karijeru, dulju od šest desetljeća.

- Prvu utakmicu igrao sam 1951. za Seljak iz Pribiševaca. Ne sjećam se protiv koga smo igrali, ali znam da smo izgubili 2-1 - prisjeća se simpatični did Ivo.

Zadnju utakmicu, barem zasad, igrao je prije mjesec dana!

- Bilo je zabavno, domaći navijači zadirkivali su svog najstarijeg igrača, mlađeg od mene 20 godina, da izgleda pet godina starije od mene - šali se Ivan Kučan.

Igra za veterane Seone i sjeća se svojih najboljih igračkih dana.

- Najbolji sam bio kad mi je bilo 50. Nikad nisam zabio više golova nego tad. Od 1968. živio sam u Njemačkoj, a ondje se igrala ‘jugoliga’. Bio sam u istoj momčadi sa sinom i zbog godina me nitko nije ozbiljno shvaćao. Ostavljali su me nečuvanog, a ja sam prilike iskorištavao - kaže nogometni djedica.

Na veteranskim utakmicama često igra protiv sinova i unuka svojih prijatelja iz djetinjstva.

- Možda zato i nisu pregrubi prema meni. No i ja se čuvam. Prilika za golove uvijek ima, ali noge imam samo ove dvije i moram ih čuvati - sa smiješkom ističe Kučan.

Kao mlad bez problema je mogao odigrati i dvije utakmice zaredom.

- Nedavno nas je na utakmicu došlo devet. Da sam izašao odmoriti se, tko bi igrao?! Igrao sam od početka do kraja i nisam se umorio. Mislim da sam imao snage za još jednu utakmicu - kaže Ivan.

Nakon svakog gola časti suigrače

Dida Ivu suigrači vole i zato što ih nakon svakoga gola koji zabije počasti gajbom piva.

- Čak i tad, kad zabijem gol, odem brzo kući svojoj bolesnoj ženi, o kojoj se moram brinuti. A dečkima omogućim lijepo ‘treće poluvrijeme’, koje potraje do jutra - kaže Ivan.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Barba_1 20.08.2012.

    Vidio sam ga uživo. Deda je zakon.

  • šakić 29.12.2011.

    mamiću operi lovu nad ovom dedicom!!

  • dulence 29.12.2011.

    Samo da mamić ovo ne snimi pa ga kupi i na njemu opere pare

Komentiraj...
Vidi sve komentare