Obavijesti

Sport

Komentari 14

"Superdjed" iz Našica: Dečke počasti gajbom i trči kući ženi

"Superdjed" iz Našica: Dečke počasti gajbom i trči kući ženi
3

Šezdeset godina nakon prve utakmice Našičanin Ivan Kučan (77) aktivno igra za veterane svoje Seone. Prvu je utakmicu igrao 1951. godine za Seljak iz Pribiševaca

VIDEO

Ivan Kučan iz Našica ima 77 godina, dva sina, četiri unuka, dvije praunuke i sjajnu nogometnu karijeru, dulju od šest desetljeća.

- Prvu utakmicu igrao sam 1951. za Seljak iz Pribiševaca. Ne sjećam se protiv koga smo igrali, ali znam da smo izgubili 2-1 - prisjeća se simpatični did Ivo.

Zadnju utakmicu, barem zasad, igrao je prije mjesec dana!

- Bilo je zabavno, domaći navijači zadirkivali su svog najstarijeg igrača, mlađeg od mene 20 godina, da izgleda pet godina starije od mene - šali se Ivan Kučan.

Igra za veterane Seone i sjeća se svojih najboljih igračkih dana.

- Najbolji sam bio kad mi je bilo 50. Nikad nisam zabio više golova nego tad. Od 1968. živio sam u Njemačkoj, a ondje se igrala ‘jugoliga’. Bio sam u istoj momčadi sa sinom i zbog godina me nitko nije ozbiljno shvaćao. Ostavljali su me nečuvanog, a ja sam prilike iskorištavao - kaže nogometni djedica.

Na veteranskim utakmicama često igra protiv sinova i unuka svojih prijatelja iz djetinjstva.

- Možda zato i nisu pregrubi prema meni. No i ja se čuvam. Prilika za golove uvijek ima, ali noge imam samo ove dvije i moram ih čuvati - sa smiješkom ističe Kučan.

Kao mlad bez problema je mogao odigrati i dvije utakmice zaredom.

- Nedavno nas je na utakmicu došlo devet. Da sam izašao odmoriti se, tko bi igrao?! Igrao sam od početka do kraja i nisam se umorio. Mislim da sam imao snage za još jednu utakmicu - kaže Ivan.

Nakon svakog gola časti suigrače

Dida Ivu suigrači vole i zato što ih nakon svakoga gola koji zabije počasti gajbom piva.

- Čak i tad, kad zabijem gol, odem brzo kući svojoj bolesnoj ženi, o kojoj se moram brinuti. A dečkima omogućim lijepo ‘treće poluvrijeme’, koje potraje do jutra - kaže Ivan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti