To je to što me zanima!

Superheroj Spursa Moura sad je uz bok Lewi, Ronaldu i Oliću!

Lucas Moura (26) apsolutni je heroj Tottenhama. Brazilac koji vjerojatno ne bi toliko igrao da se nije ozlijedio Harry Kane, sad je postao svojevrsni londonski Superman čije će se ime još dugo spominjati
Vidi originalni članak

Tri gola zaostatka? Nema problema jer tu je Lucas Moura! Nevjerojatni Brazilac je s tri gola (55', 59', 90'+6') srušio Ajax (3-2), a na poluvremenu je sve izgledalo izgubljeno. Jučer je s 'never give up' majicom odličnu poruku poslao Mohamed Salah nakon što je njegov Liverpool s 4-0 uništio Barcelonu, dok je danas 'solo' podvig napravio Moura za treće englesko finale Uefinih natjecanja.

Pogledajte video:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Nemoguće je objasniti što osjećam u ovom trenutku. Jako sam sretan i ponosan. Vjerovali smo da je moguće, to smo i pokazali na terenu. Zaslužili smo ovaj trenutak jer smo jedna velika obitelj. Ovo je veliki dar od Boga. Želim zahvaliti obitelji, svim svojim prijateljima na podršci. Ne radi se samo o meni, ovo je momčadski uspjeh. Ajax je igrao jako dobro, ali od početka sam vjerovao u nas - rekao je magični Brazilac netom nakon završetka utakmice.

Nakon Del Piera, Olića, Lewandowskog i Ronalda postao je peti igrač koji je zabio hat-trick u polufinalu Lige prvaka. Samo 204 sekunde prošle su između njegovog prvog i drugog gola koji je zabio protiv 'kopljanika'. Onaj najvažniji zabio je duboko u sučevoj nadoknadi, u 96. minuti i na koljena bacio navijače i igrače Ajaxa.

- Nogomet je nevjerojatan. Ovakve trenutke ne možete ni zamisliti stoga je najbolje uživati u njima. Želim još jednom zahvaliti suigračima, klubu što sam ovdje i što sam dio svega ovoga - zaključio je superheroj Spursa.

Magični Moura odveo je Spurse u finale Lige prvaka koje će se igrati 1. lipnja na Wandi Metropolitano, domu madridskog Atletica. Spursi su osma engleska momčad u finalu europskog natjecanja poslije Arsenala, Aston Ville, Chelseaja, Leeds Uniteda, Liverpoola, Manchester Uniteda i Nottingham Foresta.

OD TRNJA DO ZVIJEZDA Noćna Moura srušila je Ajax! PSG ga otjerao jer je 'propao'

KAKVA DRAMA Eriksen: Ajax je bio bolji! Mouri treba izgraditi kip u Londonu...

Moura ima 26 godina, iz Sao Paula je u siječnju 2013. došao u PSG za 40 milijuna eura. Zato se u junačkom obraćanju nakon amsterdamske večeri obratio i svom prijatelju iz pariških dana Neymaru, zahvalivši mu na podršci.

Prije godinu i pol dana Tottenham ga je kupio za 28,4 milijuna eura.Ove sezone ima 15 golova u 46 nastupa. Jedan od njih bio je Liverpoolu, u ligaškom porazu 2-1. Novi je okršaj za ri tjedna...

Idi na 24sata

Komentari 31

  • xp1983 09.05.2019.

    jedna od gorih stvari mi je postala vidjet ovu bitan.u od Dorka na portalu, objektivan kao Šešelj, razuman kao Staljin, nogometni znalac poput Modnog Mačka! pravi dragulj! idem povratit, do idućeg slušanja...

  • MatijaPintarič 09.05.2019.

    Moura je zaslužio da igra u finalu.

  • dirk_nowitzki89 09.05.2019.

    Zasto messi nikad u polufinalu LP nije zabia hat trick? Nije njemu to napeto. On vise voli betisu zabit hat trick i pokazat svoju moc protiv betisa

Komentiraj...
Vidi sve komentare