To je to što me zanima!

Feuz pao: Hirscher smanjio zaostatak na samo 75 bodova

Vozio se Super-G koji je zakomplicirao rasplet utrke za Veliki kristalni globus. Hirscher je bio treći i došao na 75 bodova zaostatka! Mali globus je osvojio Svindal
Vidi originalni članak

U Schladmingu se održava završnica Svjetskog kupa, a danas se vozio superveleslalom koji je zakomplicirao rasplet utrke za Veliki kristalni globus. 

Vodeći u ukupnom poretku Beat Feuz je razočarao i pao, a Marcel Hirscher je bio treći i tako smanjio zaostatak na samo 75 bodova! Pobijedio je Talijan Christof Innerhofer, a drugi je bio Pinturault.

Skijaši iz najjače, prve, jakosne skupine sa startnim brojevima od 16 do 22 podbacili su, a najbolji od njih bio je Jansrud na osmom mjestu.

Hirscher je imao startni broj dva i do kraja utrke su ga prestigla samo dva skijaša, čemu se vjerojatno ni on sam nije nadao iako je Super G vozio brzo i precizno. Za Innerhoferom je zaostao samo 0.06 stotinki.

Feuz je pak dobrom vožnjom mogao osvojiti Super G-a , ali je ovako Svindal (16. mjesto) osvojio Mali globus iako danas nije osvojio ni bod, samo 15 najboljih osvaja bodove.

U subotu se u Schladmingu vozi veleslalom, a u nedjelju slalom na kojem će sigurno nastupiti i Ivica Kostelić. Te dvije utrke donijet će i rasplet o pobjedniku u triler završnici Svjetskog kupa,  a favorit je sada postao Hirscher jer su to njegove najbolje discipline.

SK skijaša, superveleslalom u Schladmingu, rezultati:

1. Innerhofer (Ita) 1:21.24

2. Pinturault (Fra) +0.02

3. Hirscher (Aut) +0.06

Konačni redoslijed u superveleslalomu:

1. Svindal (Nor) 413

2. Cuche (Švi) 400

3. Feuz (Švi) 368

Ukupni redoslijed:

1. Feuz (Švi) 1330

2. Hirscher (Aut) 1255

3. Svindal (Nor) 1131

Idi na 24sata

Komentari 18

  • mangart 15.03.2012.

    aaaaa, opet mi vidimo urote u svemu, te snijeg mekan, te staza kratka, te ovo, te ono. shvatite da je staza svima jednaka, na vremenske uvjete se ne može utjecat, a lindsey vonn je jučer dokazala da vrhunskom sportašu ništa ne smeta. ali mi u svemu vidimo urotu. mrzili smo renate gotchel, mrzili smo anju parson, sad mrzimo hirschera (neznam kako nam su nam palander i grange promakli u toj mržnji).

  • antonio011 15.03.2012.

    Žao mi je Beata Feuza, koji je istinski sportaš, fer i korektan, za razliku od njegovog suparnika Hirschera, koji mi se čini da je sve samo ne fer. Na jučerašnjem izvlačenju brojeva, (ako to nije namješteno), je imao više sreće nego pameti. Kad malo bolje pogledam, cijelu sezonu su ga mazili startni brojevi, pa i unatoč varanju i zataškavanju haklanja i neregularnog osvajanja nekih pobjeda, opet ga pomazi sreća. Usudim se razmišljati da je sve to jedan veliki rat austrijanaca protiv cijelog svijeta. Sjetite se samo Medveščaka u ovom play off-u. Zar vi mislite da će austrijanci dopustiti nekim ne-austrijskim klubovima da osvoje EBEL? Nema šanse. Sve će napraviti da do toga ne dođe... Tako je bilo i danas na super-G-u. Ne znam tko je postavio stazu, (možda austrijanci - ništa čudno). Staza je 99% bila više veleslalomska nego super-G staza, prekratka, sveukupno katastrofa. Sve je išlo na ruku Marcelu. Ruku na srce, ja cijenim njegovo skijanje i takvu superiornost, ali samo kao fer sportaša, nikako kao prevaranta iza kojega stoji austrijski savez koji maže oči svakome. Kapa dolje svim istinskim sportašima, a najviše našem Iveku, kojem od srca želim mali slalomski globus. Zaslužio ga je. ;-)

  • dkn5 15.03.2012.

    to se zove sreca za Hirschera i nesreca za Feuza

Komentiraj...
Vidi sve komentare