Sport

Komentari 18

Feuz pao: Hirscher smanjio zaostatak na samo 75 bodova

Feuz pao: Hirscher smanjio zaostatak na samo 75 bodova

Vozio se Super-G koji je zakomplicirao rasplet utrke za Veliki kristalni globus. Hirscher je bio treći i došao na 75 bodova zaostatka! Mali globus je osvojio Svindal

U Schladmingu se održava završnica Svjetskog kupa, a danas se vozio superveleslalom koji je zakomplicirao rasplet utrke za Veliki kristalni globus. 

Vodeći u ukupnom poretku Beat Feuz je razočarao i pao, a Marcel Hirscher je bio treći i tako smanjio zaostatak na samo 75 bodova! Pobijedio je Talijan Christof Innerhofer, a drugi je bio Pinturault.

Skijaši iz najjače, prve, jakosne skupine sa startnim brojevima od 16 do 22 podbacili su, a najbolji od njih bio je Jansrud na osmom mjestu.

Hirscher je imao startni broj dva i do kraja utrke su ga prestigla samo dva skijaša, čemu se vjerojatno ni on sam nije nadao iako je Super G vozio brzo i precizno. Za Innerhoferom je zaostao samo 0.06 stotinki.

Feuz je pak dobrom vožnjom mogao osvojiti Super G-a , ali je ovako Svindal (16. mjesto) osvojio Mali globus iako danas nije osvojio ni bod, samo 15 najboljih osvaja bodove.

U subotu se u Schladmingu vozi veleslalom, a u nedjelju slalom na kojem će sigurno nastupiti i Ivica Kostelić. Te dvije utrke donijet će i rasplet o pobjedniku u triler završnici Svjetskog kupa,  a favorit je sada postao Hirscher jer su to njegove najbolje discipline.

SK skijaša, superveleslalom u Schladmingu, rezultati:

1. Innerhofer (Ita) 1:21.24

2. Pinturault (Fra) +0.02

3. Hirscher (Aut) +0.06

Konačni redoslijed u superveleslalomu:

1. Svindal (Nor) 413

2. Cuche (Švi) 400

3. Feuz (Švi) 368

Ukupni redoslijed:

1. Feuz (Švi) 1330

2. Hirscher (Aut) 1255

3. Svindal (Nor) 1131

Najčitaniji članci