To je to što me zanima!

Suspendirali su sve boksačke suce s Olimpijskih igara u Riju

Međunarodni boksački savez pokrenuo je istragu o boksačkom turniru na Olimpijskim igrama u Riju. Dok traje istraga suspendirano je svih 36 bodovnih sudaca s Igara u Brazilu...
Vidi originalni članak

Svih 36 bodovnih sudaca s olimpijskog boksačkog turnira u Rio de Janeiru suspendirano je dok Međunarodni boksački savez (AIBA) ne provede istragu vezanu uz mnoge kontroverzne odluke koje su bacile sjenu na natjecanje. 

Više boksača izgubilo je svoje borbe u Riju zbog loših prosudbi sudaca, a u nekim slučajevima se i otvoreno govorilo o korupciji. 

U čudno sudačko bodovanje spada i meč našeg Hrvoja Sepa koji je u osmini finala izgubio od Brazilca Michela Borgesa jednoglasnom odlukom sudaca. 

Sep je dominirao u drugoj i trećoj rundi protiv domaćeg borca, no suci kao da su te dvije runde odgledali kroz vizire aparata za varenje. 

- Ovdje je samo valjda pet kvalitetnih sudaca, a ostalo su amateri koji niti ne prate boks - rekao je Sepov trener Leonard Pjetraj.

Tijekom samog natjecanja AIBA je neke od sudaca ranije poslala kućama.

Mjesec i pol nakon završetka OI-ja  pokrenuta je i službena istraga.

- Boks je u Riju bio pod svjetlima reflektora i zbog pozitivnih i zbog negativnih razloga, a kako bismo na Igrama u Tokiju 2020. godine izbjegli dodatne kontroverze potrebno je provesti istragu vezanu za sudačke odluke. Nekoliko odluka iz Rija pokazalo je kako je potrebna dodatna reforma - rekao je predsjednik AIBA-e Wu Ching-Kuo.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • fantazist 06.10.2016.

    Jaka korist Sepu ako suspendiraju suce. Svi su vidjeli da je pokraden i nikome ništa.

  • Robi K. (IIIa) 06.10.2016.

    I one hrvačke isto!

Komentiraj...
Vidi sve komentare