To je to što me zanima!

Susret pun emocija: Prije deset mjeseci skoro je umro, a sada je zabio na istom stadionu...

Pun Parken dočekao je Eriksena transparentima, gromoglasnim pljeskom, skandiranjem. Kroz ovu bitku prošla je s njim cijela nacija. Scene na koje je nemoguće ostati ravnodušan
Vidi originalni članak

Prije deset mjeseci Danska je u prvom kolu Europskog prvenstva dočekala Finsku na prepunom Parken stadionu. Krajem prvog poluvremena gromoglasno navijanje zamijenila je tuga, plač i molitva. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Christian Eriksen sam od sebe srušio se na travnjaku. Njegov suigrač Simon Kjaer odmah je shvatio što se događa pa je dotrčao do njega, okrenuo ga na bok i izvadio mu jezik, dok su ostali igrači formirali živi štit oko njega. 

Danski čarobnjak bio je klinički mrtav pet minuta nakon što je doživio srčani udar. Liječnici su ga oživljavali neko vrijeme, a trenutak kada je iz nosila dignuo ruku i mahnuo cijelom stadionu kako bi dao do znanja da je dobro, rasplakao je i one najčvršće.

Nitko tada nije razmišljao hoćemo li Eriksena više ikada gledati s nogometnom loptom u nogama. Bilo je najbitnije samo da preživi. 

Deset mjeseci nakon tog tragičnog događaja, danski nogometaš opet je zakoračio travnjakom stadiona Parken. S kapetanskom trakom predvodeći svoju momčad pred više od 40 tisuća ljudi koji su samo zbog njega došli na prijateljsku utakmicu protiv Srbije (3-0). Da večer bude potpuna, pobrinuo se on sam kada je u 57. minuti zabio za konačnih 3-0.

Bio je to trenutak za koji se živi. Dočekali su ga transparentima, gromoglasnim pljeskom, skandiranjem. Kroz ovu bitku prošla je s njim cijela nacija. Scene na koje je nemoguće ostati ravnodušan. 

Podržali su ga i dali mu novu snagu i energiju. Bez obzira na sve poteškoće, vratio se nogometu. Obzirom na sve što je prošao, povratak nosi sa sobom veliki rizik, ali za njega odustajanje nikada nije bilo opcija. Marljivo je trenirao pa u siječnju potpisao za Brentford. Sada se vratio i u reprezentaciju.

Video pogledajte OVDJE.

Tko je 12. lipnja 2021. godine mogao pomisliti da će Eriksen opet naganjati loptu po zelenoj travi. Nogomet zaista piše čudesne priče. I zato je više od sporta.

Idi na 24sata

Komentari 32

  • LOLNeki 29.03.2022.

    Danci gaze i dalje nakon fenomenalnih kvalifikacija. Ne znam, ovo što Eriksen radi je previše riskantno, da sam mu ja netko iz obitelji ja bih se tresao od straha cijelu utakmicu hoće li mu srce izdržati. Ne znam šta mu to treba.

  • GGs2 29.03.2022.

    nije skoro umro, nego skoro preminuo.

  • korona do i poslije sezone 29.03.2022.

    lik dobije drugu sansu ima sve i opet se vraca umrit na teren

Komentiraj...
Vidi sve komentare