To je to što me zanima!

Svaka čast! Zrinka Ljutić postala je svjetska juniorska prvakinja

Zrinka Ljutić osvojila je zlato u slalomu na Svjetskom juniorskom prvenstvu u kanadskoj Panorami... To je prvo hrvatsko žensko zlato na juniorskom SP-u, a osvojila ga je sa čak 84 stotinke prednosti
Vidi originalni članak

Uh, kakav dan za hrvatsko skijanje. Znali smo da je Zrinka odlična, da je vrhunski talent, da je samo pitanje dana kad će taj talent stići na naplatu. I stigao je u Panorami (Britanska Kolumbija, Kanada). Zrinka Ljutić, o kako to lijepo zvuči, osvojila je zlato u slalomu na FIS Svjetskom juniorskom prvenstvu. 

Zrin je otvorila utrku, vozila je vrlo dobro, bez grešaka, no kako prije nje nitko nije vozio bilo je teško reći koliko je doista dobro. Srećom, pokazalo se da je to najbolja prva vožnja, nitko nije došao blizu. 

Uoči druge vožnje još veći dašak optimizima unijela je spoznaja da će drugu vožnju postavljati njen otac Amir Ljutić. Zrinka je odvozila odlično, opet bez greške i pobijedila u velikom stilu. Ispred drugoplasirane Emme Aicher imala je prednost od čak 84 stotinke. Niti jedna druga skijašica nije Zrinki uspjela doći na manje od sekundu. Trećeplasirana Moa Boestrem Musser zaostala je više od sekunde. 

To je prvo hrvatsko žensko zlato na svjetskim juniorskim prvenstvima, a ovim naslovom Zrinka je osigurala nastup na završnici FIS Svjetskog kupa u slalomu... 

Janica Kostelić je na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine osvojila broncu u superveleslalomu i srebro u kombinaciji.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • nimans 09.03.2022.

    To ne znači ništa! Sječam se, kako je u sezoni 2006/2007, Slovenac Matic Skube postao juniorski prvak svijeta u slalomu, izpred Marcela Hirschera, a potom u seniorskoj konkurenciji, nije napravio ništa!

  • kajzanavek 08.03.2022.

    Bravo Zrinka. Sve pohvale i sretno u daljnjoj karijeri. Čudno al istinito, najbolje rezultate ko nacija imamo u skijanju. Samo jako.

Komentiraj...
Vidi sve komentare