To je to što me zanima!

Sve ili ništa: Ma derbi je uvijek derbi, čak i igra li se u 2. ligi...

Možda bi prva liga bila atraktivnija i gledanija da cijelu sadašnju ligu viša sila baci u niži rang, a onda da drugoligaši tim dekretom, ni krivi ni dužni, postanu prvoligaši....
Vidi originalni članak

Što mislite, nađe li dokaze o namještanju utakmica, je li ova nova vlast u stanju baciti Dinamo, ili Hajduk, ili i Dinamo i Hajduk u 2. ligu? Je li ih u stanju u niži rang baciti i s labavim dokazima u rukama? Onako, da se, što svaka vlast voli, u vrlo važnim prvim danima mandata dodvori masama. I jesmo li mi zaista kao navijači s juga Italije? 

Kažu da ondje u 1. kolu gurneš suparniku loptu kroz noge i nitko te ništa ne pita do pola proljeća. Pa, ako junačina izbaci Dinamo i Hajduk u 2. ligu, jesmo li narod koji bi junačinu, ministra ili državnog odvjetnika pustio na miru do drugog poluvremena mandata makar uništio cijeli resor kojim upravlja?

Inače na pitanja i odgovorim. Ovaj put, odgovor je - nije bitno. Mislim da je sve rekao Grabovac na HTV-u. Povremena bacanja najboljih talijanskih klubova u niži rang ne smanjuju atraktivnost talijanske lige. Što se nas tiče, možda bi 1. liga bila atraktivnija i gledanija da cijelu sadašnju ligu viša sila baci u niži rang, a da drugoligaši tim dekretom, ni krivi ni dužni, postanu prvoligaši.

Šteta je što je Šuker ugasio svoj projekt, a san svih nas koji navijamo da David pobijedi Golijata i drugi, i treći, i tisućiti put. Djeca koju je počeo trenirati mogla su odrasti u seniorsku momčad koja bi konkurirala Dinamu i Hajduku, a za koju bi – upravo zbog reputacije Dinama i Hajduka o kojoj se barem jednom na mjesec može slušati u svakom tipičnom kvartovskom kafiću – navijala cijela Hrvatska. 

Eto, kladim se da će ipak, prije ili poslije, kao što su Asanović, Bilić, Bokšić i Štimac probali s Hajdukom, neka legenda, sama ili s prijateljima, probati stvoriti klub od nule. Imat će više navijača i više sponzora nego Dinamo i Hajduk. U ovoj zemlji ima dovoljno ljubavi ne za jedan takav klub, nego za ligu takvih klubova.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • djoni_gitara 06.01.2012.

    khm...mislim da neki drugoligaši ni krivi ni dužni još igraju 2. ligu, a trebali su biti u 1.!!!!

  • miha01 06.01.2012.

    ova vlast nije sposobna za ništa mislilm na vladajuće u HNS kao odgovorne za sve ovo

  • krticazg 06.01.2012.

    Ideja nije loša, ali je jedini problem što namještanja vjerojatno ima više u našoj 2.ligi nego u prvoj. Jer iz 2. se dolazi u 1. ligu. U 1.ligi treba se samo održati, a zarađuje se na utakmicama protiv klubova koji "pucaju" na 1. mjesto. Dakle, dragi kibici, ako gledate samo domaće utakmice, vjerojatno ste odgledali svega 3-4 namještene utakmice tijekom sezone.

Komentiraj...
Vidi sve komentare