Obavijesti

Sport

Komentari 26

Sve ili ništa: Ma derbi je uvijek derbi, čak i igra li se u 2. ligi...

Sve ili ništa: Ma derbi je uvijek derbi, čak i igra li se u 2. ligi...
1

Možda bi prva liga bila atraktivnija i gledanija da cijelu sadašnju ligu viša sila baci u niži rang, a onda da drugoligaši tim dekretom, ni krivi ni dužni, postanu prvoligaši....

VIDEO

Što mislite, nađe li dokaze o namještanju utakmica, je li ova nova vlast u stanju baciti Dinamo, ili Hajduk, ili i Dinamo i Hajduk u 2. ligu? Je li ih u stanju u niži rang baciti i s labavim dokazima u rukama? Onako, da se, što svaka vlast voli, u vrlo važnim prvim danima mandata dodvori masama. I jesmo li mi zaista kao navijači s juga Italije? 

Kažu da ondje u 1. kolu gurneš suparniku loptu kroz noge i nitko te ništa ne pita do pola proljeća. Pa, ako junačina izbaci Dinamo i Hajduk u 2. ligu, jesmo li narod koji bi junačinu, ministra ili državnog odvjetnika pustio na miru do drugog poluvremena mandata makar uništio cijeli resor kojim upravlja?

Inače na pitanja i odgovorim. Ovaj put, odgovor je - nije bitno. Mislim da je sve rekao Grabovac na HTV-u. Povremena bacanja najboljih talijanskih klubova u niži rang ne smanjuju atraktivnost talijanske lige. Što se nas tiče, možda bi 1. liga bila atraktivnija i gledanija da cijelu sadašnju ligu viša sila baci u niži rang, a da drugoligaši tim dekretom, ni krivi ni dužni, postanu prvoligaši.

Šteta je što je Šuker ugasio svoj projekt, a san svih nas koji navijamo da David pobijedi Golijata i drugi, i treći, i tisućiti put. Djeca koju je počeo trenirati mogla su odrasti u seniorsku momčad koja bi konkurirala Dinamu i Hajduku, a za koju bi – upravo zbog reputacije Dinama i Hajduka o kojoj se barem jednom na mjesec može slušati u svakom tipičnom kvartovskom kafiću – navijala cijela Hrvatska. 

Eto, kladim se da će ipak, prije ili poslije, kao što su Asanović, Bilić, Bokšić i Štimac probali s Hajdukom, neka legenda, sama ili s prijateljima, probati stvoriti klub od nule. Imat će više navijača i više sponzora nego Dinamo i Hajduk. U ovoj zemlji ima dovoljno ljubavi ne za jedan takav klub, nego za ligu takvih klubova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti