To je to što me zanima!

Sve zbog korone: Play-off će odlučiti pobjednika Serie A?

Iznijeli smo nekoliko prijedloga i o njima ćemo raspravljati na sastanku 23. ožujka. Jedna od opcija je organiziranje play-offa za naslov prvaka Italije i play-outa za odluku o tome tko će ispasti u drugu ligu, rekao je čelnik lige
Vidi originalni članak

Korona virus se rasplamsao, redovi za ulazak u supermarkete u Italiji su ogromni, ljudima je ograničeno kretanje te se vrše rigorozne provjere nakon uspostavljanja 'crvene zone' po cijeloj 'čizmi'. Samo se europska natjecanja do daljnjega mogu igrati bez gledatelja, dok su sva ostala sportska događanja odgođena bar do 3. travnja. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U Serie A odigrano je 26 kola, ali prvenstvo je potpuno prekinuto do početka travnja, a to je stvorilo velike glavobolje talijanskom nogometnom savezu koji nema pojma kako ugurati sve te zaostale utakmice u raspored natjecanja. Najveći problem je taj što Europsko prvenstvo počinje 12. lipnja, a nacionalna prvenstva bi morala završiti bar do 24. svibnja. Čini se da će to biti nemoguća misija za Talijane, ponajviše zbog toga što je jako mala vjerojatnost da će se Euro pomaknuti na nešto kasniji termin. 

Ova sezona jedna je od napetijih u zadnjih desetak godina, čak tri momčadi bore se za naslov, ali ova odgoda od mjesec dana sigurno će utjecati na regularnost natjecanja. Do kraja je još 12 kola, a čelnici Saveza smišljaju broje ideje kako bi prvenstvo završilo na što regularniji način. Pa im je tako jedna sjela i čini se najrealnijom. Naime, osvajača prvenstva mogao bi odlučiti play-off.

- Iznijeli smo nekoliko prijedloga i o njima ćemo raspravljati na sastanku 23. ožujka. Jedna od opcija je organiziranje play-offa za naslov prvaka Italije i play-outa za odluku o tome tko će ispasti u drugu ligu - rekao je čelnik lige Francesco Ghirelli

Trenutačno je u Italiji korona virusom zaraženo preko 9000, a virus se širi nevjerojatnom brzinom. Ako takav slučaj bude i za mjesec dana, postoji mogućnost da se prvenstvo prekine, a završne pozicije će se dodijeliti prema trenutačnim mjestima. To znači da bi Juventus obranio naslov prvaka, ali takav epilog proizveo bi kaos u Laziju koji zaostaje samo bod i u utrci su za naslov. Posljednji put su prvenstvo osvojili 2000. godine, sada im se otvorila nevjerojatna prilika, ali korona virus bi im mogao uništiti snove. 

Razigravanje za prvaka Italije je bilo prvi i zadnji put još 1964. godine kada su Inter i Bologna imali jednak broj bodova nakon svih odigranih utakmica pa su u play-offu odlučivali o prvaku, a ta titula pripala je Bologni. 

Razmatraju se brojne opcije, čelnici lupaju glavom o stol od nemoći jer korona virus je nešto na što čovjek ne može utjecati. Ali rješenja još nema na vidiku.

Idi na 24sata

Komentari 35

  • sena2 11.03.2020.

    Sta napravise Ameri sa ovim virusom,ali to je i bio cilj,uzdrmati svijet i ekonomiju

  • MK7R300ps 10.03.2020.

    Lazio bi ih dobioo Juventusa u te dvije utakmice kao i u zadnje dvi , spi*kali bi ih i uzeli naslov , C.R bi imao 30 udaraca u dvi utakmice , ja mislim sinoć da je zapucao jedno 15- ak puta bez ikakve potrebe na silu lik tio nekako da zabije.

  • Edo19 10.03.2020.

    Nista ako ova histerija potraje onda je njbolje da prvenstvo zavrsi trenutnim rasporedom. Eventualno da oni koji imaju utakmicu manje nekako odigraju tu utakmicu prije prirema za Euro da se kompletira kolo. Postenom dosta 😉. #forzaJuve

Komentiraj...
Vidi sve komentare