To je to što me zanima!

Svi vole Stipu: Pletikosa heroj navijača već šesti put u karijeri

Stipe Pletikosa danas će dobiti nagradu za najborbenijeg reprezentativca. Dvaput je dobio Hajdučko srce, dvaput Rostovsko srce te jedanput nagradu navijača Spartaka
Vidi originalni članak

Nogomet je danas počeo gubiti na nekim osnovama, postaje biznis i tu ima sve manje srca, sve manje kontakta igrača s tribinama. I zato, kad dobijete takvu nagradu, srce mora biti prepuno, kaže Stipe Pletikosa.

Navijači hrvatske reprezentacije izabrali su ga za ovogodišnjeg dobitnika nagrade Vatrena krila, koja ide najborbenijem reprezentativcu.

- Zato igram, to najviše volim, kad me navijači priznaju. Ovo mi je šesta nagrada navijača, a to znači da sam uspio utjecati na ljude na tribinama igrama i ponašanjem. Presretan sam što sam i u reprezentaciji doživio takvu čast - kaže Stipe.

Hajdukova je legenda, ali Pletikosu vole i maksimirske tribine.

- Lagao bih kad bi rekao da me to ne veseli, ali vjerujte mi, ne razmišljam o tome. Ne forsiram taj odnos, samo volim svoj posao i svoju domovinu, dajem za Hrvatsku najviše što mogu. I uvijek ću davati. Ljudi to osjećaju, ne može ih se prevariti - uvjeren je Stipe, koji je zadovoljan izborom Švicarske za našeg protivnika u prijateljskom ogledu u ožujku.

- Vidjelo se pri ždrijebu za SP da su Švicarci prva svjetska jakosna skupina. Sjetimo se utakmice u Splitu s njima, kako su dobri, kako su nas nadigrali... Igramo tri mjeseca prije SP-a i tu će se stvarati atmosfera i spoznaja o našoj snazi. Rezultat će u toj utakmici biti prioritet jer ne smijemo narušiti izvrsnu atmosferu koju smo stvorili pobjedom protiv Islanda - upozorio je Stipe.

Pletikosa je svjestan da će utakmica s Brazilom, kako kažu neke procjene, biti iznimno važna i iz "vansportskih razloga".

- Ta utakmica u promociji naše zemlje ne da se usporediti ni s čim. Cijeli svijet tih će dana govoriti o Hrvatskoj i Brazilu. Nadam se da državne institucije mogu iskoristiti tu utakmicu i nešto naučiti, da se vidi koje bogatstvo zapravo leži u sportu. Ne kukam ja za kampovima i stadionima u našem nogometu, nego bih želio da se na neki način u državi pomogne nogometu, prije svega klupskom, da stane na noge. To se uvijek sve vrati, kao što se sad vraća utakmicom protiv Brazila. I mi se nogometno moramo razvijati da bi utakmica poput ove se Brazilom bilo što više. Dok smo konkurentni, a jesmo, bit će ih. A konkurentni ćemo biti samo ako se u nogomet bude ulagalo.

Blagdane će provesti pomažući onima koji su manje sretni...

- Svake godine splitski novinari organiziraju humanitarnu akciju i ja joj se već tradicionalno priključujem. Nosimo darove beskućnicima i djeci u splitskoj bolnici. Trudimo se olakšati im dane koji bi morali svima biti lijepi - kaže Pletikosa.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • BOKIJA2 24.12.2013.

    pljuvali su ga mnogi kad je u điru bio sveti ivan kelava...a sada ti isti ga hvale..to su hrvatski navijači

  • cofi88 23.12.2013.

    Svaka čast, Stipe je legenda !! Al uvjeren sam da nije bilo ovog skandala od Šimunića da bi je on dobio !!!

  • shit_happens_ 23.12.2013.

    lako njemu stajat na golu neka on trči gore dole ko mandžo srna modrić i još da te neko mlati po nogoma pa ćemo vidjet jer će je dobit 6 puta :((

Komentiraj...
Vidi sve komentare