To je to što me zanima!

Svjetska prvakinja Brigita Matić osvojila srebro na EP-u

Dvadeset sekundi prije kraja napravim grešku, iskontrira me i izgubim zlato, rekla je naša mlada Brigita Matić koja je osvojila srebro na Europskom prvenstvu
Vidi originalni članak

Drugi dan Europskog judo prvenstva za juniore u španjolskoj Malagi donio je nastup Brigite Matić u kategoriji do 78 kilograma. Aktualna svjetska prvakinja u juniorskoj konkurenciji osvojila je europsko srebro iako je imala veliku priliku i za osvojiti zlato.

Za početak je bacila Portugalku Sampaio na ippon, a nastavila u istom ritmu protiv Ruskinje Gimaletdinove. U polufinalu je pokazala što znači iskustvo i kvaliteta pobjedom na yuko (1-0) protiv Poljakinje Kulage, a u finalu išla na Njemicu Wagner. 

Tri minute i 40 sekundi je Brigita Matić kontrolirala borbu, vodila na yuko (1-0) i činilo se da će naslovu svjetske juniorske prvakinje, dodati i europsku titulu. No, u samoj završnici je svojom nepažnjom doživjela poraz. 

- Dvadeset sekundi prije kraja napravim grešku, iskontrira me i izgubim zlato. Tri puta srebro, nikako do zlata, a ovo mi je treći poraz od Wagner. Barem izlazim iz juniora kao svjetska prvakinja", rekla je Brigita nakon srebra kojeg je osvojila i u Poreču 2012. te Oberwartu 2015. godine. 

Drugog dana su nastupile i Lara Kliba (do 63 kg), koja je izgubila u prvom kolu od Francuskinje Eme (yuko 0-2) te Dominik Družeta (do 81 kg), koji je nakon pobjede protiv Gruzijca Kurdianija (ippon) izgubio od Francuza Djala (wazari).

Idi na 24sata

Komentari 13

  • delaware 19.09.2016.

    najbolja juniorka na svijetu koja nikad nije mogla do evropske titule. dok japanke sa 18 godina osvajaju svjetska seniorska prvenstva, ova sa 20 (21 puni u siječnju) ne može bit juniorska evropska prvakinja. po pokazanom neće napravit zapaženu karijeru u seniorkama, lošija je od sestre, a ni ona nije bogzna što. tiheica je najveći talenat koji imamo, ali nema sreće jer se natječe u kategoriji do 52 gdje je najjača konkurencija (-57 također to su dvije najteže kategorije) dok su sestre matić u lakšim kategorijama sa slabijom konkurencijom do 70 barbara i brigita do 78. savez će se već pobrinuti da njene neuspjehe predstavi kao uspjehe to rade non stop.

  • Joker123 18.09.2016.

    Bravo

  • BLURRYFACE 17.09.2016.

    Very good very kyot.

Komentiraj...
Vidi sve komentare