To je to što me zanima!

'Purger sam, ali svijet ovo nije vidio'; 'Kad skupiš pirotehniku za titulu, a nema je 15 godina...'

Pripadnici Torcide sinoć su povodom 70. rođendana skoro 'zapalili' grad i izazvali val objava i komentara na društvenim mrežama. Velika većina su pozitivni, ali ima i onih mrvicu kritičnih
Vidi originalni članak

Najstarija navijačka skupina u Europi - Torcida, sinoć je u gradu pod Marjanom obilježila svoj 70. rođendan, a proslava je bila doista vatrena. 

POGLEDAJTE VIDEO: Proslava 70. rođendana Torcide

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Pripreme su trajale danima, a jedva dočekavši ponoć, navijači su zapalili tisuće baklji i obasjali grad. 

"ZAGRIJAVANJE" ZA DINAMO Torcidin 'show' uoči derbija: Na Poljudu iznenadila hajdukovce, pucali topovski, gorjele baklje...

Torcidu su osnovali dalmatinski studenti u Zagrebu, a glavni inicijator bio je Korčulanin Vjenceslav Žuvela. Nešto više od 1000 studenata vlakovima je iz Zagreba stiglo na derbi Hajduk - Crvena zvezda (2-1). Tada je osvojena prva poslijeratna titula prvaka Jugoslavije, a torcidaši su neumorno nastavili podržavati Hajduk sve do danas.

VIDEO/FOTO Najluđi su na svitu! Pogledajte nestvarne kadrove Torcidine bakljade koja je probudila Split

- U ovih 70 godina Torcida, kao najstarija europska navijačka grupa, izrasla je u pokret koji nadmašuje navijačke okvire, i danas s ponosom ističemo naš doprinos društvenoj zajednici. Kad god je trebao, Torcida se prva odazvala, bilo da se radilo o humanitarnim akcijama, darivanju krvi ili sprječavanju prirodnih katastrofa, Torcida je uvijek na prvoj crti - poručili su iz Torcide.

VIDEO: KAKAV SPEKTAKL! Gori splitsko nebo! Torcida je za 70. rođendan zapalila cijeli grad

Povodom rođendana, na društvenim mrežama krenula je lavina fotografija, videa i prigodnih komentara, a neki od njih izazvali su posebne emocije.

  • "Tako ti je to kad skupljaš pirotehniku zadnjih 15 godina za naslov, a ono ništa... Onda je zapališ sebi za rođendan", glasio je jedan.
  • "Ispucali su sve rakete koje su čuvali za eventualni gol, i eventualnu pobjedu u zadnjih 20 godina. Stravično je imati ovako nabrijanu publiku, a tako kilave igrače. Sakupite petnaestak žilavih tića iz okolice, i dajte im neku siću, 4 godine nek igraju zajedno , i napravit će nešto."
  • "Već neko vrijeme je Hajduk ispod nivo ali Torcida se trudi i uvijek je na nivo! Sretan 70. rođendan Torcida!!!"
  • "Purger sam i nisam ih ljubitelj ali ovo svijet nije vidio! Svaka čast"
  • "Luđacima je lako bit lud."
  • "Kakva je takva je naša je torca i samo oni mogu ovo priredit...a ljubomornih će uvik bit...sritan ti rođendan!"
  • "Bravo,divno je rasti i zivot uz ovakvu emociju koju ljudi imaju na sebi svojstven i jedinstven način❤️"

Idi na 24sata

Komentari 275

  • ZVIJEZDICA_2 01.11.2020.

    Ljudima se sviđaju kineski običaji, nikakva ljubomora nego obične gluposti. Vidim da u Splitu i pogrebe obilježavaju bakljama , dno dna.

  • Baketin 01.11.2020.

    Ma oni su malo ispalili, imaju oni još toga na lageru. A to da Purgeri paru oči na ovo, to je jasno. Torcida je nenadmašna u takvim disciplinama, neponovljivi.💪⚡💫🐬❤💥

  • ajetodoo 01.11.2020.

    Torcida je sprečavala prirodne katastrofe!!! Pa oni su sami po sebi katastrofa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare