To je to što me zanima!

Talentirana kopljašica Veronika (17) zbog loših uvjeta napušta Zadar: Nemaju sluha za mene

Definitivno zbog loših uvjeta odlazim studirati izvan Zadra, ali ne znam još točno kamo. Trenutno sam u potpunosti posvećena treninzima i nadolazećoj maturi, rekla je Veronika Šokota
Vidi originalni članak

Zadarska bacačica koplja Veronika Šokota (17) jedna je od najtalentiranijih hrvatskih sportašica, o čijim krajnjim mogućnostima atletski stručnjaci govore s velikim optimizmom.

Iako joj je tek 17 godina, plasirala se u finale Svjetskog atletskog prvenstva U-20 u Nairobiju, treća je na svjetskim ljestvicama u svojem uzrastu, a ovogodišnji rezultati uvrstili su je i u Program potpore perspektivnim sportašima Hrvatskog olimpijskog odbora.

No, nakon što su sa stadiona na Višnjiku "otjerani" bacači, uvjeti za trening u Zadru daleko su od idealnih. I nema naznaka da bi se mogli popraviti.

- Nikakvih naznaka, nažalost, nema. Moji roditelji i trener kucaju na mnoga vrata i traže rješenja, ali u gradskoj upravi nemaju sluha. Treniram na Višnjiku, a bacanja odrađujem na igralištu Bagata koje nije primjereno za bacanja i moj daljnji razvoj. Treniram svaki dan osim nedjelje, a ovisno o školi i praksi trening može biti i dva puta  dnevno. Trenutno sam u dogovoru s trenerom oko toga gdje ćemo odraditi zimske pripreme - kaže Veronika i najavljuje planove za budućnost.

- Definitivno zbog loših uvjeta odlazim studirati izvan Zadra, ali ne znam još točno kamo. Trenutno sam u potpunosti posvećena treninzima i nadolazećoj maturi.

Bolje uvjete donijet će joj i uvrštenje u Program potpore perspektivnim sportašima Hrvatskog olimpijskog odbora, koji će joj ubuduće sufinancirati pripreme, natjecanja, korištenje sportskih objekta, sportsku opremu i rekvizite, testiranja i dijagnostiku, zdravstvenu skrb, vitaminizaciju i dopunsku prehranu.

- Vrlo sam zahvalna što sam uvrštena u Program potpore perspektivnih sportaša HOO-a, i to kao šesta članica AŠK Zadar. Što se tiče ostalih potpora, od grada Zadra dobivam stipendiju od 500 kuna.

S obzirom na rezultate koje ostvaruje u posljednje vrijeme, normalno je da jedna od najboljih mladih bacačica koplja na svijetu gleda i prema Olimpijskim igrama u Parizu 2024.

- Jedna od najvećih želja mi je da se plasiram na Olimpijske igre. Nadam se da ću u naredne tri godine uspjeti to ostvariti. To mi je ogroman motiv i vjetar u leđa - zaključila je Veronika Šokota.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • javni.biljeznik.boze.petrova 28.10.2021.

    Kako to? Šef Pravomoćne kaže da smo mi numero uno.

  • Blaž Bahat 28.10.2021.

    Kakva smo mi sportska velesila, to su strahi. Ne da nemremo stadion napravit, mi nemremo ovakvim ljudima napravit 50 metara tartana za bacit koplje ili neku dvoranicu za gimnastiku. Tko je kriv? Pa zna se

Komentiraj...
Vidi sve komentare