To je to što me zanima!

Talijani pisali da će utakmice na SP-u u Kataru biti duže od 90 minuta, a sad je odgovorila Fifa

Jedino novo pravilo koje bi mogli gledati u Kataru jest, vrlo vjerojatno, ono o preciznijem i bržem sustavu koji određuje zaleđe. Izgleda da ćemo na utakmicu koja će trajati duže od 90 minute bez nadoknade još pričekati
Vidi originalni članak

Zvučalo je revolucionarno i kao moguće rješenje za one koji tempiraju grčeve i slabost u posljednjih 10 minuta utakmice, ali izgleda da su vijesti koje je plasirao talijanski Corriere dello Sport o promjenama na nadolazećem Svjetskom nogometnom prvenstvu u Kataru bile, barem zasad, daleko od istine.

NOVA RJEŠENJA FIFA uvodi revoluciju u Kataru, nema utakmica od 90 minuta

Podsjetimo, kako gotovo u svakoj utakmici u posljednjim minutama gledamo odugovlačenja, a nedavna su istraživanja pokazala da od 90 minuta, u prosjeku imamo 54.61 minutu aktivne igre, tražilo se novo rješenje te su Talijani pisali kako Fifa namjerava promijeniti pravilo tako što bi utakmice bile produljene najmanje za 10 minuta, iako se događalo da su suci nadoknađivali i više da se 'niveliraju' svi problemi 'mrtvog vremena'.

Pod spomenutim 'mrtvim' vremenom podrazumijeva se kad lopta nije u igri, ili kad miruje prilikom nekih zamjena, ozljeda, izmjena itd. Sve ovo još nije potvrđeno, ali iz Fife su već nekoliko puta najavljivali da su spremni unositi određene promjene u nogometnu igru. No, iz krovne svjetske nogometne organizacije sad su te navode demantirali.

ZA SP 2022. Komentari na katarski stadion: Sljedeći Mad Max bi se trebao ovdje snimati, ovo je kao iz SF-a

- Nakon glasina koje kruže Fifa želi potvrditi kako neće biti promjena u pravilima trajanja nogometnih utakmica na Svjetskom prvenstvu u Kataru ili u bilo kojem drugom natjecanju - bili su kratki i jasni iz Fife.

Vjerojatno ćemo tako gledati novu tehnologiju u Kataru, ali u vidu one koja brže označava zaleđe. Dok ćemo na promjenu vremena ipak još morati pričekati.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Palmanova 07.04.2022.

    Belgijci nas nisu zeljeli iz 2.Pota.zeljeli su najvise USA s 35%....2.Oranje 18%,..3.Svabe 14%,...4.Mexico 13%,..5.Uruguay 8%, ...6.HR  6%,...7.Danska   3%...,8.Svica 2%

  • Gronk Spikeowski 07.04.2022.

    Staviti dodatnog sudca koji ce zaustavljati sat kao u hokeju/kosarci i igra se cistih 90 min pa nek se valjaju koliko hoce zadnjih pol sata

  • cigo1202 07.04.2022.

    Kada vec imamo 6 ili 7 sudaca,delegata i kontrolora sudjenja na svakoj utakmici onda neka instaliraju jos jednog uhljeba koji ce zaustavljati i pokretati vrijeme svaki puta kada glavni sudac da znak!!! Utakmica neka traje 60 ili 70 min i eto nauke!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare