Sport

Komentari 14

Talijani pisali da će utakmice na SP-u u Kataru biti duže od 90 minuta, a sad je odgovorila Fifa

Talijani pisali da će utakmice na SP-u u Kataru biti duže od 90 minuta, a sad je odgovorila Fifa

Jedino novo pravilo koje bi mogli gledati u Kataru jest, vrlo vjerojatno, ono o preciznijem i bržem sustavu koji određuje zaleđe. Izgleda da ćemo na utakmicu koja će trajati duže od 90 minute bez nadoknade još pričekati

Zvučalo je revolucionarno i kao moguće rješenje za one koji tempiraju grčeve i slabost u posljednjih 10 minuta utakmice, ali izgleda da su vijesti koje je plasirao talijanski Corriere dello Sport o promjenama na nadolazećem Svjetskom nogometnom prvenstvu u Kataru bile, barem zasad, daleko od istine.

Podsjetimo, kako gotovo u svakoj utakmici u posljednjim minutama gledamo odugovlačenja, a nedavna su istraživanja pokazala da od 90 minuta, u prosjeku imamo 54.61 minutu aktivne igre, tražilo se novo rješenje te su Talijani pisali kako Fifa namjerava promijeniti pravilo tako što bi utakmice bile produljene najmanje za 10 minuta, iako se događalo da su suci nadoknađivali i više da se 'niveliraju' svi problemi 'mrtvog vremena'.

Engleska 10:0 pobjedom završila kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo

Pod spomenutim 'mrtvim' vremenom podrazumijeva se kad lopta nije u igri, ili kad miruje prilikom nekih zamjena, ozljeda, izmjena itd. Sve ovo još nije potvrđeno, ali iz Fife su već nekoliko puta najavljivali da su spremni unositi određene promjene u nogometnu igru. No, iz krovne svjetske nogometne organizacije sad su te navode demantirali.

- Nakon glasina koje kruže Fifa želi potvrditi kako neće biti promjena u pravilima trajanja nogometnih utakmica na Svjetskom prvenstvu u Kataru ili u bilo kojem drugom natjecanju - bili su kratki i jasni iz Fife.

Spektakularna Belgija eliminirala Brazil i ušla u polufinale Svjetskog prvenstva!

Vjerojatno ćemo tako gledati novu tehnologiju u Kataru, ali u vidu one koja brže označava zaleđe. Dok ćemo na promjenu vremena ipak još morati pričekati.

Najčitaniji članci