To je to što me zanima!

Talijani prozvali Rebića: Ante, vrati se u formu, Milan te treba!

Ante Rebić je jako bitan i koristan za Milan, to je već pokazao. No ove sezone još ne zna za gol, njegovi golovi su nužni, naročito u ovome trenutku kada nema Zlatana Ibrahimovića...
Vidi originalni članak

Vukao je koliko je mogao, utrpao deset golova u osam utakmica Serie A, ali Milan će morati neko vrijeme bez njega. Zabijao je i igrao kao mladić, ali tijelo ipak sve teže trpi takve napore. Zbog ozljede lijevog bedrenog mišića Zlatan Ibrahimović će desetak dana izostati s travnjaka.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

A kako će Milan bez njega? Svima je jasno da su Rossoneri skroz drugačija i puno slabija momčad bez njega. Klubu je donio drugu dimenziju, svojim mentalitetom je povukao i suigrače od kojih neki igraju u životnoj formi. Sada će dirigentsku palicu morati preuzeti netko drugi, a Talijani prizivaju Antu Rebića (27)!

Hrvatski reprezentativac i dalje hvata pravu formu nakon što je propustio mjesec dana zbog ozljede ramena. Nije ga bilo na šest utakmica, a Pioli mu u posljednjim susretima dozira minutažu. No taj izostanak ga je u potpunosti poremetio pa i dalje ne zna za gol ove sezone. No morat će pronaći recept što prije jer netko će morati uskočiti u Zlatanove kopačke.

- Mora vratiti svoju ključnu ulogu u momčadi i već u Lilleu može biti pravi čovjek u pravo vrijeme. Čak i bez njega, koji nije puno zabijao u posljednje vrijeme, Milan je imao nevjerojatne rezultate. Rebić je i u nekim utakmicama bez Ibrahimovića znao briljirati, ali sada bitka postaje teška i njegovo iskustvo i znanje bit će ključno - piše La Gazetta dello Sport.

Rebić je prošle sezone došao kao veliko pojačanje, ali početak je bio užasno težak. Bio je u jako lošoj formi nakon sjajnih partija u Eintrachtu, predstave su bile očajne, a golovi ga nisu išli. Preporod je pak doživio u siječnju nakon dolaska Zlatana Ibrahimovića. Počelo je napokon ulaziti, a jedno vrijeme je zabijao kao na traci te na kraju sezone stao na brojci od 11 golova.

A bilo bi dobro za Milan kada bi i sada počelo ulaziti. Rebić ima agresiju, želju, trku i snagu, i od nevjerojatnog značaja je za ovu momčad, a najbitnije od svega je da opet počne zabijati. Od 19 golova Milana u Serie A Ibrahimović je zabio čak deset i ne treba niti spominjati koliki je hendikep za Rossonere njegov izostanak. Dobra stvar je što će propustiti najmanje tri utakmice, ali obzirom na kratku klupu i da previše ovise o njemu, to i nije baš dobra vijest.

Pioli pravu zamjenu za njega nema, a njegovu poziciju će protiv Lillea i Fiorentine vjerojatno zauzeti Rebić. U pobjedi nad Napolijem je bio odličan na lijevoj strani. Grizao je do izlaska iz igre, agresijom i snagom probijao lijevu stranu, a u konačnici pogodio Zlatana u trepavicu za 2-0. Jako je bitan i koristan za Milan, to je već pokazao, ali njegovi golovi su nužni, naročito u ovome trenutku kada nema glavne zvijezde. 

Tijekom karijere je već imao crne rupe sve dok ga Niko Kovač nije doveo u Eintracht i preporodio. Od tada je bio maestralan, dogurao do reprezentacije i postao važan član na putu do osvajanja svjetskog srebra. U Milanu se tražio nekoliko mjeseci, a onda postao jedna od glavnih zvijezda momčadi. Ipak, ozljeda ramena ga je ove sezone izbacila iz ritma. Očekuje se puno od njega, a sada je vrijeme da opet zasja.

Ukratko: Ante, vrati se u formu, Milan te treba!

 

 

Idi na 24sata

Komentari 22

  • jubilee 25.11.2020.

    nevezano za to kakv je ante ko igrac, talijani dosta cesto znaju prozivat sve koji nisu talijani, tocnije dezurni krivci u losim rezultatima ce uvijek biti iz drugih drzava, posebice sa nasih prostora (kao npr i broz)

  • crowal 25.11.2020.

    Talijani pretjeruju, nakon ozljede Rebić je ima super asist za 0-1 Milana i još jedan, ali je gol Ibre bio poništen zbog pre ranog ulaska iza protivničkog igrača, ranije je izašao jer nema u nogama snage za 90 minuta zbog povrede

  • Baine 25.11.2020.

    desetak dana izbivanja za Zlatana je previše optimistično.. 20 dana je više realno

Komentiraj...
Vidi sve komentare