To je to što me zanima!

Talijanu prva etapa CRO Racea: Prva mu je to pobjeda u karijeri

Loše vrijeme i jaka kiša koji su pratili vozače u završnici utrke utjecali su i na sam rasplet, pa je već na prvom usponu na Ludbreške Vinograde došlo do velikog raslojavanja
Vidi originalni članak

Talijan Jonathan Milan (Bahrain Victorious) pobjednik je prve etape ovogodišnjeg izdanja biciklističke utrke CRO Race vožene od Osijeka do Ludbrega u dužini od 223.5 kilometara.

Milan je ciljem prošao u vremenu od 5:31:48 sati ispred sunarodnjaka Sache Modola (Bardiani CSF Faizane) i Mirca Maestrija (Eolo-Kometa).

U vrlo brzom spuštanju prema "središtu svijeta" nakon posljednjeg uspona dana na Ludbreške Vinograde Milan je profitirao od odličnog rada svoje momčadi te na cilju slavio s nekoliko dužina bicikla prednosti u odnosu na najbliže pratitelje za svoju prvu profesionalu pobjedu u karijeri.

- Osjećaj je nevjerojatan. Sredinom sezone imao sam zdravstvenih problema koji su sada iza mene. Nakon nekoliko plasmana na pobjednička postolja u Njemačkoj i Poljskoj, napokon sam pobijedio. Zahvaljujem se i i svojim momčadskim kolegama Carusu i Mohoriču na sjajnom radu na usponima - rekao je Milan.

Ubrzo nakon starta u Osijeku iz glavne skupine izdvojilo se sedam vozača, Talijan Samuele Rivi (Eolo-Kometa), Poljak Marcin Budzinski (HRE Mazowsze Serce Polski), Francuz Pierre Rolland (B&B Hotels-KTM), Belgijanac Kenny Molly (Bingoal Pauwels Sauces WB), Švicarac Matthias Reutimann ((Vorlarlberg) te Slovenci Jernej Hribar (Ljubljana Gusto Santic) i Jaka Špoljar (Adria Mobil). Nije im trebalo niti 20 kilometara kako bi stvorili prednost od tri minute u odnosu na peloton, pa su prvi prošli kroz oba prolazna cilja koja su se nalazila u uvodnoj trećini etape.

Prolaznim ciljem u Donjem Miholjcu prvi je prošao Rivi ispred Mollyja i Rollanda, a u Slatini Budzinski ispred Mollyja i Rivija.

Ubrzo nakon drugog prolaznog cilja iz vodeće skupine otpali su Rivi i Rolland, a nakon nekog vremena "zamijenili" su ih Španjolac Pablo Castrillo Zapater (Kern Pharma) i Danac Niklas Larsen (Uno-X).

Predvođena "WorldTour" momčadima, glavna skupina nije dopustila bjeguncima ostvarivanje prevelike prednosti što je bio jasan znak kako će etapni pobjednik biti odlučen u posljednjih 25 kilometara, odnosno u završna dva kruga oko Ludbrega tijekom kojih je pred vozačima bio i jedini uspon dana na Ludbreške Vinograde.

Prilikom prvog prolaska ciljnom linijom u Ludbregu, 25.2 kilometara prije cilja, vodeća sedmorica imala su 20-ak sekundi prednosti u odnosu na peloton, a predvodio ih je Budzinski ispred Mollyja i Reutimanna.

Loše vrijeme i jaka kiša koji su pratili vozače u završnici utrke utjecali su i na sam rasplet, pa je već na prvom usponu na Ludbreške Vinograde došlo do velikog raslojavanja, prvi je brdskim ciljem prošao Britanac Oscar Onley (DSM) ispred Talijana Damiana Carusa (Bahrain Victorious) i Talijana Jonathana Milana (Bahrain Victorious). Zahvaljujući radu momčadi Bahrain Victorious glavna skupina prilikom drugog prolaska ciljnom linijom u Ludbregu brojala je tek 40-ak vozača.

Onley je bio prvi i prilikom drugog uspona na Ludbreške Vinograde ispred Francuza Victora Koretzkyja (B&B Hotels-KTM) i Milana pa je stoga postao prvi nositelj zelene majice za najboljeg penjača s maksimalnih šest bodova osvojenih u prvoj etapi.

Druga etapa od Otočca do Zadra u dužini od 163 kilometra na rasporedu je u srijedu.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare