To je to što me zanima!

Tata Đoković pokušao objasniti uzvik 'Živjela Rusija': Obitelj je preživjela užas rata, želimo mir

Novak Đoković u polufinalu Australian Opena neće moći računati na podršku oca s tribina Rod Laver Arene nakon incidenta s navijačima koji podržavaju agresora i zastavom s likom Vladimira Putina
Vidi originalni članak

Incident s proruskim navijačima koji nose zloglasni simbol Z agresorske vojske i zastave s likom Vladimira Putina, a s kojima se pozdravio otac Novaka Đokovića (35) Srđan i u videu uzviknuo "Živjela Rusija" obilježio je završnicu Australian Opena.

POGLEDAJTE VIDEO: Ivanišević i Đoković u Australiji

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Srđan Đoković (62), koji je lani nakon zatvaranja i deportacije sina u Beogradu pozivao ljude na prosvjede, Novaka uspoređivao s Isusom i govorio kako su "ponosan europski narod i nikad nikoga nisu napadali, samo su se branili", uvidio je pogrešku i odlučio ne doći na meč polufinala protiv Amerikanca Tommyja Paula koji se igra u petak.

Tenisačev otac poslao je medijima priopćenje u kojem žali zbog toga što se dogodilo, ali nije osudio ponašanje navijača od kojih su neki završili u zatvoru. Isticanje ruskih simbola za vrijeme Australian Opena je, naime, zabranjeno, kao i bilo koje druge političke poruke.

POGLEDAJTE INCIDENT U MELBOURNEU:

"Ovdje sam samo kako bih podržao svog sina, nisam imao namjeru izazvati takve naslove i smetnje. Bio sam vani s Novakovim navijačima, kao što sam radio poslije svih mečeva svog sina, kako bih proslavio pobjedu i slikao se s njima. Nisam imao namjeru da budem upleten u sve ovo", tvrdi Srđan.

"Moja obitelj preživjela je užas rata i mi samo želimo mir. Kako ne bi bilo nikakvih smetnji na polufinalu za mog sina ili bilo kojeg drugog igrača, odabrao sam da meč gledam od kuće. Želim sjajan meč i navijat ću za svog sina, kao i uvijek", dodao je.

Idi na 24sata

Komentari 92

  • pipex 27.01.2023.

    tatu ne možeš birati pogotovo ako si na njega

  • Neprikladan 27.01.2023.

    Neka se javno ogradi i osudi agresiju!Mos mislit mladića su zaveli!?

  • MatijaKezele 27.01.2023.

    Daj se mani stadiona i ne sramoti sina

Komentiraj...
Vidi sve komentare