Obavijesti

Sport

Komentari 87

Đokovićev otac povikao 'Živjela Rusija' kraj zastave s Putinom

Đokovićev otac povikao 'Živjela Rusija' kraj zastave s Putinom

Srđan Đoković se fotografirao s jednim od navijača koji je imao majicu sa slovom Z. Prethodno su ga, zajedno još s trojicom, izbacili s Rod Laver Arene zbog svađe sa zaštitarima i neprimjerenih obilježja

VIDEO

Prije godinu dana, dok je Novak Đoković bio u pritvoru za imigrante u Australiji, njegov otac je u Beogradu organizirao prosvjede. Novak je na kraju deportiran, ali ove godine mu je ukinuta zabrana pa se vratio. S njim je došao i Srđan Đoković.

Australske vlasti uhitile su četvoricu Novakovih navijača koji su na njegov meč protiv Andreja Rubljova došli s majicama na kojima je bilo slovo Z, simbol ruske agresije na Ukrajinu. Nosili su ruske zastave s Putinovim likom i uzvikivali 'Rusija-Srbija'. Ruska obilježja zabranjena su na Australian Openu, zaštitari su na to upozorili spomenute navijače, na što su oni uzvratili s uvredama. Na kraju ih je policija privela.

Pustili su ih poslije ispitivanja, a na ulicama ispred Rod Laver Arene, piše Fox Sport, susreli su Đokovićevog oca koji im je pružio podršku. Fotografirao se s jednim od navijača koji je imao majicu sa slovom Z pa viknuo u kamere: Živjela Rusija. 

Sve je došlo i do čelnika Australian Opena koji su se oglasili:

- Manja skupina ljudi je nakon meča u srijedu navečer isticala neprimjerene zastave i simbole te prijetila zaštitarima pa su bili izbačeni s tribina. Podsjetili smo igrače i njihove timove o politici oko zastava i simbola, odnosno izbjegavanju bilo kakvih situacija koje bi mogle izazvati prekid mečeva. Nastavljamo blisko surađivati sa sigurnosnim službama oko provođenja ove odluke.

Inače, Srđan Đoković je najaktivniji u javnosti bio prije godinu dana kada Đokovića nisu pustili u Australiju jer nije imao potvrdu o cijepljenju. Tada je organizirao konferencije i prosvjede na kojima su se mogle čuti svakakve nebuloze. O cijelom svijetu koji se urotio protiv Srbije pa usporedbe Novaka s Isusom.

 

- Ovo je najveći skandal u povijesti sporta nad najvećim sportašem svih vremena. Novak nije prekršio nijedno pravilo. Oni drže Novaka u zatočeništvu. Novak je Srbija, a oni gaze Novaka, a gaze i Srbiju. Taj čovjek, premijer Australije, Scott Morrison, čije ime sve govori, se usudio napadati Novaka i tjerati ga, a nije ni ušao u njihovu zemlju. Oni su htjeli poniziti njega i Srbiju. Mi smo Srbi, ponosni narod, nikada nikog nismo napadali, samo smo se branili. Nazivaju nas trećim svijetom, ne, mi smo slobodni svijet, većinski dio, nismo ni manje ni više vrijedni od njih. Novak pokazuje da je dio tog slobodnog svijeta. Isusa su razapeli na križ, i svašta mu radili, ali on je živ i među nama i sada. I Novaka sada razapinju, rade mu sve i svašta. Moja pokojna baba je govorila, sram ih bilo kada guzice nemate. Evo ja im to kažem, sram vas bilo kad guzice nemate, da to radite Novaku, najboljem sportašu i najboljem čovjeku na svetu - govorio je tada Srđan Đoković.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 87
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu