To je to što me zanima!

Tata mu je rušio Juve, a on je sad Juveu pomogao do titule!

Fiorentina je pobijedila Napoli u Firenci 3-0, sva tri gola zabio je Giovanni Simeone, sin Diega Simeonea koji je u dresu Lazija prije 18 godina srušio Juventus. Mali Cholo uništio je nade Napolija da može do titule
Vidi originalni članak

Nakon Napolijeve pobjede kod Juventusa na jugu Italije zavladala je euforija. Napolitanci su bili samo bod do Juvea, naslov je bio tu, blizu...

Gotovo da su u Napulju mogli napipati 'scuddeto' kad je Inter na svom San Siru vodio protiv Juventusa 2-1 do 87. minute...

Tisuće navijača Napolija najavilo je dolazak u Firencu označivši to kao ključnu utakmicu, računajući da Juve neće slaviti kod Intera.

No Juve je čudesno okrenuo Inter 3-2, ostao na četiri boda prednosti ispred Napolija koji je danas izgubio u Firenci 3-0.

Dvije su nevjerojatne stvari kod ove pobjede Fiorentine.

Prva je što je Juventusu pomogao klub koji je jedan od njegovih najžešćih rivala. Nema navijača u Italiji koji ne podnose Juventus kao Fiorentinini. Uostalom, Juve ima fan shop u svakom gradu, imao ga je i u Firenci. Izgorio je. Opet su ga otvorili, vidi čuda, opet je izgorio.

Pa su odustali s otvaranjem. Nije bilo smisla.

Ironija je i što je Juventus korak do naslova doveo Giovanni Simeone, koji je Napoliju zabio tri komada. Da, to je sin Diega Simeonea, danas trenera Atletica, a nekoć igrača Lazija koji je 2000. godine u svijetloplavom dresu srušio Juventus u Torinu.

Zapamtio je Giovannija i Massimiliano Allegri, Juventusov trener. Genoa je dočekala Juventus 2016. godine i slavila 3-1. Bilo je to prvi put da je Allegri kao trener Juvea u Seriji A primio tri gola. Toga dana Giovanni Simeone zabio je dva gola. 

Giovanni je iz Genoe lani prešao u Fiorentinu. Što u ovom trenutku najviše veseli navijače Juventusa koji je tri kola prije kraja ostao na četiri boda prednosti ispred Napolija.

Stara dama dočekuje Bolognu, gostuje kod Rome i u zadnjem kolu igra doma s Veronom. Napoli se može samo nadati da će Juve prokockati prednost, ali to je stvarno malo vjerojatno.

Ipak je to, Juve...
 

Idi na 24sata

Komentari 24

  • Firefox_1 30.04.2018.

    Talijanski nogomet je u velikoj krizi, kako finacijskoj tako i u rezultatskoj i nije dobro da Juventus toliko dominira. Što se Napolija tiče oni imaju odličnu momčad za Serie A. No taj klub već tradicionalno ne zna igrati na rezultat i nema taktičke discipline. Da je trener Sarri zgusnuo sredinu, duplirao bokove i postavio tzv. radnu momčad ( svi iza lopte ), ne bi izgubio u Firenzi i još uvijek bio u utrci za naslov. Napoliju nije to prvi put da se ovako raspadne u završnici sezone, kako i u završnicama bitnih utakmica. Tako im se dogodilo i protiv RB Leipzig u EL.

  • vlatkom2 30.04.2018.

    Marko, pise se "scudetto, a ne scuddeto"... 😜

  • eroHercegovac 30.04.2018.

    Kad nisu sad uzeli naslov, onda ne znam kad ce a i ne zasluzuju ga. Serviran im je bio na pladnju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare