To je to što me zanima!

Tata Olmo: Rekao sam što sam imao. Treba raditi, a ne pričati

Dinamo je dobio samo jednu službenu ponudu za Danija Olma, onu Borussije M'gladbach od 16 milijuna eura. Španjolac ostaje i još razmišlja o novom ugovoru. Njegov otac o detaljima ne želi
Vidi originalni članak

Dani Olmo (21) igrat će u Dinamu do zime. Epilog je to uzbudljive završnice ljetnoga prijelaznog roka u Maksimiru u kojoj se više od pojačanja u svlačionici razgovaralo o tome ostaje li španjolski dragulj u Zagrebu ili ne.

- Više ne želim davati nikakve izjave, rekao sam sve što sam imao. Ovdje je u glavnoj ulozi Dani, a ne ja. Moramo nastaviti raditi, a ne pričati - rekao nam je Danijev otac Miguel.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

PAO HRVATSKI REKORD Dobitnici i gubitnici prijelaznog roka: Dinamo, Hajduk, Olmo...

Tek je istekom prijelaznog roka postalo jasno da ostaje jer je Dani oklijevao s potpisom novoga, poboljšanog ugovora, u kojemu mu Dinamo nudi više nego dvostruka veća primanja u odnosu na sadašnjih 400.000 eura godišnje plaće, ali i otkupnu klauzulu od 40 milijuna eura, ispod koje se ne bi moglo niti razgovarati.

Dani je kraj prijelaznog roka dočekao u španjolskoj U-21 reprezentaciji, s kojom je osvojio naslov prvaka Europe i tako je izvan Maksimira mogao razbistriti glavu. Ako je uspio, iščekujući moguću vijest o preseljenju.

A u Maksimir je prije nekoliko dana, u drugu momčad "modrih", preselio njegov stariji brat Carlos (23) iz španjolskog četvrtoligaša Alcale. I tako učvrstio obiteljske veze s klubom koja je proteklih tjedana bila u fazi toplo-hladno kad je bila u pitanju Danijeva budućnost u hrvatskom prvaku.

Nikakvu službenu ponudu za talentiranog veznjaka Dinamo nije dobio osim one Borussije Mönchengladbach od 16 milijuna eura uz bonuse još otprije nekoliko mjeseci. I to su u Maksimiru, dakako, odbili.

U kuloarima i medijima spominjala se cifra od 40 milijuna eura koju Dinamo traži, što je vjerojatno odbilo potencijalne kupce pa je finiš prijelaznog roka u tom smislu prošao kao da u Danijevu sadašnjem ugovoru (koji vrijedi do ljeta 2021.) doista stoji takva otkupna klauzula.

NAJVEĆE POJAČANJE Dani Olmo nije dočekao ponudu i vodit će plave u Ligi prvaka...

Dani će tako imati priliku voditi "modre" u Ligi prvaka, natjecanje za koje je govorio da mu je san igrati ga, a što će biti u sljedećem prijelaznom roku, teško je nagađati. Olmovi prihvaćaju sadašnje stanje, ne žele dodatno raspirivati vatru ishitrenim izjavama i nadaju se kako će prava ponuda renomiranog kluba stići na zimu.

O potpisivanju ugovora, barem ne s tako visokom otkupnom klauzulom, zasad ne razmišljaju. Dani se u svakom slučaju sad mora fokusirati samo na nogomet. U dresu Dinama.

Idi na 24sata

Komentari 88

  • Zajebanko 04.09.2019.

    Usporedjivat Olma sa Felixom je komedija.. Neznam kako se jos uvijek gura takva nepostena usporedba. Olmo vec igra par sezona i ucinak od ove najnovije se usporedjuje sa prvom sezonom Felixa.. Felix u prvoj sezoni za Benficu rastavio portugalsku ligu sa 18 godina. Olmo sa 18 dao 1 gol (sezona 2016-2017) i imao 14 nastupa za Dinamo, znaci nije ni igrao u prvoj postavi. Ostavite se uporedba, spustite se na zemlju, Olmo je najvrijedniji igrac u povijesti Dinama ali to ne znaci da ne postoji bolji na svijetu od njega, uostalom Felix je placen rekornom cifrom za neki klub iz grada Madrida, da je Olmo toliko dobar koliko ga precjenjujete nebi bio problem platiti i 20 milijuna vise od tih imaginarnih 40.

  • hgt29 04.09.2019.

    Dinamo ga stvorio i sad se jos necka,potpisi ugovor mlad si samo ces jos vise napredovati,a ne forsirat odlazak pa ces zavrsit kao mnogi koji su bili tako pametni.ovdje je siguran da je prvotimac a zahvaljujuci tome i dobrim igrama igra za mladu repku Spanjolske,ako ode negdje u klub i ak ce se borit da igra sve pada u vodu od repke pa nadalje.

  • 04.09.2019.

    Da je imao ponuda od 15 - 20 mil on više ne bi bio stanovnik Zagreba

Komentiraj...
Vidi sve komentare