To je to što me zanima!

Teška svađa na Anfieldu: Buvač nakon 17 god. napustio Kloppa

Željko Buvač rođen je u Bosni i Hercegovini, a nakon igračke karijere odmah se posvetio trenerskom poslu. S Kloppom je od početka trenerske karijere u Mainzu, a sada su se razišli nakon velike svađe
Vidi originalni članak

Od Željka Buvača sam toliko toga naučio o nogometu i još učim, rekao je jednom prilikom Jürgen Klopp o svom pomoćniku kojem po mnogima uvelike može zahvaliti na velikoj trenerskoj karijeri tijekom koje je postao jedan od najboljih stručnjaka u svijetu posljednjih godina.

No suradnji Buvača i Kloppa došao je kraj. Engleski mediji javljaju kako su se menadžer Liverpoola i njegov prvi pomoćnik žestoko posvađali i Buvač je ekspresno napustio Anfield. Samo dva dana prije velikog uzvrata protiv Rome potres u svlačionici zadnje je što je trebalo Liverpoolovim igračima, a kad momčad napusti čovjek za kojeg kažu da je zapravo tvorac Kloppova stila igre, posljedice bi mogle biti i puno značajnije no što se to čini na prvi pogled.

- U posljednje vrijeme su se jako udaljili u razmišljanjima i Klopp je Buvača znatno udaljio od momčadi. Nekad je Buvač bio čovjek od Kloppova povjerenja i samo je njegove savjete Jürgen uvažavao. Sada Buvač više ne odlazi ni na sastanke na kojima se dogovara taktika, nije uključen u izbor momčadi, nema važnu ulogu ni na treninzima - javlja izvor iz kluba engleskim medijima.

I dok je Jürgen Klopp postao poznat po svom kontrapresingu koji je doveo do savršenstva u Borussiji Dortmund, a sada i u Liverpoolu, za mnoge je upravo Željko Buvač čovjek koji stoji iza te taktičke genijalnosti. Nijemci ga odavno zovu 'Mozak', a igrači izuzetno cijene. S Kloppom je igrao u Mainzu, a vodio ih je Josip Kuže od kojeg su obojica puno naučili o trenerskom poslu. Kad je Klopp preuzeo klupu Mainza prvi čovjek kojeg je pozvao bio je njegov veliki prijatelj - Željko Buvač.

Bilo je to 2001. godine. Nakon toga zajedno su otišli u Borussiju Dortmund, napravili velike stvari sa žuto-crnima, prešli u Liverpool i došli na prag finala Lige prvaka. No suradnja tu, prema svemu sudeći, staje. Željko i Jürgen idu svaki  svojim putem nakon 17 godina zajedničke karijere u kojoj su svijetu predstavili nogomet kakav će teško itko kopirati.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • nije_bio_penal 30.04.2018.

    Jedina svađa koja je moguća nakon 17 godina zajedničke karijere ili preko 30 godina prijateljstva je ako je neko nekom ženu sprčio.Ne vidim drugi način za prekid takvog prijateljstva.Btw , ne vjerujem da je ikakva svađa u pitanju , ljudi su se vjerovatno sporazumno razišli i ostaju prijatelji,a novinari kao novinari,valja koji klik navući.

  • Karlo Butić Butigol 30.04.2018.

    Jel ovaj Buvac Srbin ili Hrvat??

  • čoviksjuga 30.04.2018.

    Otišao u RS !

Komentiraj...
Vidi sve komentare