To je to što me zanima!

Wales nije izdržao: Engleska je preokrenula minutu prije kraja

Da veliki pobjeđuju i kad ih ne ide, na ovom su turniru već dokazali Španjolska i Francuska. Od danas u tu kategoriju ulazi i Engleska koja je zabila minutu prije kraja
Vidi originalni članak

Bitka za 'Otok' u samom je finišu pripala Engleskoj. Stadion Bollaert-Delelis u Lensu bio je podloga za prvi preokret na francuskom Euru. Wales uz veliku borbu nije izdržao pod naletima ofenzivne Engleske, posebno u drugom poluvremenu.

Roy Hodgson ponovo je na klupi ostavio Jamiea Vardyja, odnosno odabrao je jednak napadački trozubac kao i protiv Rusa - Kane, Sterling i Lallana postavljeni su kao igrači koji su trebali napraviti razliku polovici Velšana.

Ipak, na ovom Euru teško se dolazi do pobjeda, osjetili su to i naši Vatreni koji su posve nadigrali Turke, a dali tek jedan gol. 

Englezi su mogli imati savršen ulazak u utakmicu da je Sterling realizirao zicer u sedmoj minuti. Loptu je s peterca poslao preko gola Waynea Hennesseyja. 

Može se reći kako je Hodgsonova reprezentacija u prvih pola sata posve nadigrala Colemanovu, međutim, nisu kroz igru bili dovoljno konkretni. Prijetili su tek kroz prekide.

Gareth Bale u velikom naletu

I onda šok. Gareth Bale zabija svoj drugi gol na Euru, ponovo iz slobodnjaka. Opalio je s preko tridesetak metara, Joe Hart loše reagirao i lopta se našla u mreži. Bio je to prvi udarac Velšana u okvir engleskog gola. Malo im je trebalo, kao i protiv Slovaka.

Šokirana Engleska morala je u nastavku dodatno se otvoriti, a to se i dogodilo.

Pravovremena intervencija engleskog izbornika

Hodgson na teren šalje Vardyja i Sturridgea umjesto Sterlinga i Kanea. Napad je osvježen, Englezi kreću odlučnije i većina drugog poluvremena odigrala se u polovici Walesa.

Trebalo im je 11 minuta za povratak u utakmicu. Nakon jednog 'flipera' ispred Hennesseyja, lopta se sretno odbila do 'killera' Vardyja koji je to bez problema realizirao. 

Uslijedio je pritisak 'tri lava', nadirali su po bokovima preko raspoloženih Walkera i Rosea, no lopta nikako nije dolazila do napadača. 

Marcus Rashford postavio novi rekord

U 73. minuti dogodio se i povijesni trenutak. Marcus Rashford ušao je umjesto Lallane čime je postao najmlađi debitant u dresu Engleske. 

Srušio je rekord Waynea Rooneya koji je bio četiri dana stariji od njega kad je debitirao za Englesku na Euru 2004. u Portugalu.

Nakon Španjolske i Francuske, pred kraj je zabila i Engleska

Da veliki pobjeđuju i kad ih ne ide, na ovom su turniru već dokazali Španjolska i Francuska. Od danas u tu kategoriju ulazi i Engleska koja je zabila minutu prije kraja za tri boda. 

Daniel Sturridge je uspio zabiti u bliži kut velškom golmanu u 92. minuti za veliko slavlje čime je bacio u očaj borbene Velšane koji su bili nadomak osvajanja važnog boda.

Igrač utakmice: Kyle Walker

Engleski desni bek i protiv Rusije odigrao je istaknutu rolu, a danas je posebno bio neumoran probijajući lijevu stranu velške obrane. 

SKUPINA B

  • Engleska - Wales 2-1 (Vardy 56', Sturridge 90+2 / Bale 42')

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Idi na 24sata

Komentari 85

  • Ja sam Ljubav,nisam Ljubo. 16.06.2016.

    Bale da je izvodio slobodnjake umjesto Ronalda Real bi uzeo i prvenstvo.😅

  • mrkrunimir 10 16.06.2016.

    England - Wales 2-1 (HRT 2 HD) 0-1 G. Bale (42') https://vk.com/video230765537_456239339 1-1 J. Vardy (56') https://vk.com/video230765537_456239340 2-1 D. Sturridge (90+2') https://vk.com/video230765537_456239341

  • Americka_pita 16.06.2016.

    U pm jest mi vise zao ovih "malih" reprezentacija, nikako da se očešu kako treba od ovih "velkana".. Danas Wales, jucer Albanija, neki dan Turci hahaha salim se za Turke, ali za ove druge stvarno mislim

Komentiraj...
Vidi sve komentare