To je to što me zanima!

Tinejdžerska senzacija: Emma Raducanu od kvalifikacija do titule! Nije ispustila nijedan set

Postala je prva tenisačica koja je iz kvalifikacija došla u finale jednog Grand Slama, a onda otišla i korak dalje. Emma Raducanu otpuhala je Leylu Fernandez u finalu US Opena
Vidi originalni članak

Emma Raducanu, zapamtite to ime. Djevojci rođenoj u Velikoj Britaniji, kojoj je otac Rumunj, a majka ima kineske korijene tek je 18 godina, a u New Yorku je, na 20. godišnjicu terorističkog napada, ispisala jednu od najnevjerojatnijih priča u povijesti tenisa.

Nakon sat i 51 minutu igre Raducanu je u tinejdžerskom finalu US Opena pobijedila Kanađanku Leylah Fernandez (19) rezultatom 6-4, 6-3 i kompletirala nestvaran niz na Flushing Meadowsu: od kvalifikacija do naslova, i to tako da pritom nije izgubila jedan jedini set!

Deset mečeva, deset pobjeda. Nikad u otvorenoj eri nijedna tenisačica nije od kvalifikacija došla do Grand Slama, a kamoli učinila to na ovako dominantan način.

Djevojka koja je krajem lipnja bila 338. tenisačica svijeta i koja je osvojila 300.000 dolara sad je inkasirala još 2,5 milijuna i od ponedjeljka sa 150. mjesta ide na 23. mjesto WTA ljestvice.

POGLEDAJTE I MEČ VASE BAKOČEVIĆA I FRANCISCA BARRIA: 

Idi na 24sata

Komentari 26

  • Porto1x2 12.09.2021.

    Tko se kladimo, lijepe novce je na maloj zaradio😉

  • milicioner 12.09.2021.

    Možete li, najljubaznije vas molim, ispod fotografija pisati TKO JE na fotografiji, a ne "Foto: Danielle Parhizkaran/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL" ili "Foto: ROBERT DEUTSCH/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL", i slično. To čitatelja NI NAJMANJE ne zanima, zanima ga opis onoga tko je/što je na fotografiji. Je li vam to zaista toliki problem???

  • tomislavk59 12.09.2021.

    inace eurosport je vlasnik prava i dalje za Australian Open do 2031.godine. Kao i dosad.

Komentiraj...
Vidi sve komentare