To je to što me zanima!

Ante Čačić pozvao je 27 igrača: Na popisu Ćorić, Livaković, Rog

Izbornik Hrvatske Ante Čačić objavio je popis 27 igrača na koje računa za Europsko prvenstvo u Francuskoj. Na popisu nema Eduarda i Lovrena, a tu su Halilović, Ćorić...
Vidi originalni članak

Ante Čačić otkrio je imena 27 igrača na koje računa u pripremama za Europsko prvenstvo u Francuskoj. Među 27 igrača su i talentirani mladići Duje Ćaleta-Car, Marko Rog, Dominik Livaković, Ante Ćorić...

- Važno je da napravimo zajedništvo, atmosferu koja je poticajna i da nemamo nezadovoljne sudionike u toj momčadi - rekao je Ante Čačić o izabranih 27.

Na popisu su četiri igrača 'viška' jer u Uefu svi izbornici do ponoći do 31. svibnja moraju poslati popis 23 igrača koje će voditi na Euro. Izbornik će tako kroz desetak dana priprema i dvije utakmice morati odlučiti koja četvorica neće vidjeti Euro. Sigurno je da će otpasti jedan golman te vjerojatno po jedan iz obrane, veznog reda i napada. Puno je mladih na popisu, a izbornik je poznat kao trener koji se ne boji dati priliku upravo takvim igračima.

- Alen Halilović spada u kategoriju igrača od kojeg hrvatski nogomet puno očekuje. Radi se o talentiranom igraču koji je skrenuo pozornost na sebe. U ekipi koja se bori za opstanak imao je zavidnu minutažu i kao takav zaslužuje nalaziti se na popisu - komentirao je Čačić poziv mladom Haliloviću.

Izbacivanjem Dejana Lovrena otvorilo se mjesto za Duju Ćaletu-Cara koji će tako na pripremama dobiti priliku da zadivi izbornika i izbori odlazak na Euro.

- Dejan Lovren nije otpisan, ponavljam. On mora shvatiti da mora biti dio momčadi, dio cjeline i shvatiti da ne može iskakati. Onda će, vjerojatno, naći načina da se približi reprezentaciji - komentirao je nepozivanje Lovrena izbornik.

Ovo je Čačićevih 27

  • GOLMANI: Danijel Subašić, Lovre Kalinić, Ivan Vargić, Dominik Livaković
  • OBRANA: Darijo Srna, Vedran Ćorluka, Domagoj Vida, Gordon Schildenfeld, Ivan Strinić, Šime Vrsaljko, Tin Jedvaj, Duje Ćaleta-Car
  • VEZA: Luka Modrić, Ivan Rakitić, Ivan Perišić, Mateo Kovačić, Milan Badelj, Marcelo Brozović, Alen Halilović, Domagoj Antolić, Marko Rog, Ante Ćorić
  • NAPAD: Mario Mandžukić, Nikola Kalinić, Andrej Kramarić, Marko Pjaca, Duje Čop

Plan i program reprezentacije

Većina reprezentativaca okuplja se u Zagrebu u petak, 20. svibnja, a dozvolu da kasnije dođu na pripreme imaju Modrić, Rakitić, Kovačić, Srna i Mandžukić, igrači koji još imaju obaveze u klubovima. Dvojac iz Reala igra finale Lige prvaka, a ostali finala nacionalnih kupova.

Tri dana nakon okupljanja Vatreni sele u Sveti Martin na Muri. Na sjeveru zemlje ostaju do 27. svibnja i prijateljske utakmice protiv Moldavije (27. svibnja), nakon čega će dobiti slobodan dan kojega će izbornik iskoristiti kako bi otišao u Milano uživo pogledati finale Lige prvaka.

Iz Koprivnice Hrvatska seli u Rovinj gdje će brusiti završnu formu pred putovanje na Euro. Posljednja provjera je ona 4. lipnja protiv San Marina na Rujevici. Tri dana potom reprezentacija putuje u Francusku, a prvu utakmicu protiv Turske igramo 12. lipnja.

Ovdje pogledajte učinak Čačićevih igrača.

Idi na 24sata

Komentari 556

  • duplex 17.05.2016.

    kak me zaboli hoćemo li ili nećemo ispasti iz skupine. nema više duha reprezentacije, nema više naboja....ostala je samo močvara

  • duplex 17.05.2016.

    kak me zaboli hoćemo li ili nećemo ispasti iz skupine. nema više duha reprezentacije, nema više naboja....ostala je samo močvara

  • AnteG 17.05.2016.

    dobar popis, boljih nemamo šteta samo što nema Lovrena i svaka mu čast što je pozvao sve ove mlade igrače - jer to su najbolji u HR! Jedino bi još izbacio čopa, schifoja... kalinić definitivno KLUPA!

Komentiraj...
Vidi sve komentare