To je to što me zanima!

'Tko je najbolji? Hrvatskaaaa!' Divne scene zajedništva Hrvata s otvaranja Olimpijskih igara

Još dok je trajala svečana ceremonija naša delegacija javila se uživo s Olimpijskog stadiona. Sjajan video zajedništva hrvatskih sportaša i sportašica objavila je predvodnica kolone Sandra Perković
Vidi originalni članak

Četverosatnom ceremonijom otvorene su 32. ljetne Olimpijske igre! Tisuće sportaša iz 206 zemalja ponosno je prošetalo Olimpijskim stadionom u Tokiju mašući barjacima ističući nacionalne boje. Hrvatsku delegaciju predvodili su naša najbolja atletičarka Sandra Perković te proslavljeni strijelac Josip Glasnović, oboje zlatni s OI-a u Riju 2016. godine.

POGLEDAJTE VIDEO: Kvart šampiona Dubrava

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Našu kolonu tvorilo je 20-ak sportaša i sportašica koji su mahali malim zastavicama dok su Perković i Glasnović zajedno nosili veliki hrvatski barjak.

A s Olimpijskog stadiona, još dok je trajala svečana ceremonija, naša delegacija javila se uživo. Sjajan video objavila je Sandra Perković na društvenim mrežama, koji pokazuje koliko Olimpijske igre znače u životu sportaša. Svjetska i Europska prvenstva su jedno, Olimpijske igre jedna sasvim druga dimenzija.

- Tko je najbolji? - upitali su naši barjaktari, a hrvatska delegacija je odgovorila:

- Hrvatskaaaaaaa!

Sandra Perković je prva žena u hrvatskoj povijesti koja je nosila stijeg na otvaranju Olimpijskih igara. Velika je to čast za sportašicu njezina renomea, jedne od najdominantnijih atletičarki svoje discipline i jedne od najboljih ikada.

Ovaj dan ostat će joj u pamćenju još više jer je baš danas rođendan njezinoj prijateljici, kojoj je upriličila slavlje čestitkom iz Tokija.

Osim Josipa i Sandre, tu su bile i judašice Barbara Matić i Klara Prodan, stigla je i Iva Majoli, nekoliko vaterpolista... Trećina naših sportaša stigla je na stadion, neki jer imaju nastup već u subotu. Iz svečane lože Olimpijskog stadiona naše sportaše pozdravila je bivša predsjednica, a sada članica Međunarodnog olimpijskog odbora Kolinda Grabar-Kitarović.

Igre su tako i službeno počele, a mi se samo možemo nadati kako će ove biti najplodnije otkako postoji neovisna Hrvatska. Imamo nekoliko glavnih konkurenata za odličja pa neka svi nastupe kako treba, nek se taj dan probude naspavani i odmorni, veseli i spremni, pa da zajedno slavimo nove uspjehe Hrvatske u svijetu.

POGLEDAJTE SLOW MOTION SNIMKU ČETVRTFINALA ARMAGEDONA 2:

Idi na 24sata

Komentari 22

  • Dadanica 24.07.2021.

    Hodanjem u ceremonijalnom mimohodu predstavljaš državu, naciju, njen si ponos, oči cijelog svijeta u tom su trenutku uprte u tebe. A ti? Ti čačkaš po mobitelu, naslikavaš se, sebično ispucavaš selfije! Sam si sebi najvažniji na svijetu! Sramota!

  • Antun Serdar 23.07.2021.

    Oće li i Mikijeva 365 "ubojica" Prica nastupat u disciplini dudlanja???

  • BILI-PLAVI 23.07.2021.

    Olimpijske igre nisu ni počele, a naši su nas sportaši več osramotili. Dok sve svjetske delegacije ponosno stupaju na stadion, naši u trenutku svečanog hoda, kada ih cijeli svijet gleda, okidaju SELFIJE!?! Pa zar ti ljudi nemaju baš ni malo kulture i poštovanja prema ceremoniji, Hrvatskoj, svijetu? Zar misle samo na sebe!

Komentiraj...
Vidi sve komentare