Sport

Komentari 22

'Tko je najbolji? Hrvatskaaaa!' Divne scene zajedništva Hrvata s otvaranja Olimpijskih igara

'Tko je najbolji? Hrvatskaaaa!' Divne scene zajedništva Hrvata s otvaranja Olimpijskih igara

Još dok je trajala svečana ceremonija naša delegacija javila se uživo s Olimpijskog stadiona. Sjajan video zajedništva hrvatskih sportaša i sportašica objavila je predvodnica kolone Sandra Perković

Četverosatnom ceremonijom otvorene su 32. ljetne Olimpijske igre! Tisuće sportaša iz 206 zemalja ponosno je prošetalo Olimpijskim stadionom u Tokiju mašući barjacima ističući nacionalne boje. Hrvatsku delegaciju predvodili su naša najbolja atletičarka Sandra Perković te proslavljeni strijelac Josip Glasnović, oboje zlatni s OI-a u Riju 2016. godine.

POGLEDAJTE VIDEO: Kvart šampiona Dubrava

Našu kolonu tvorilo je 20-ak sportaša i sportašica koji su mahali malim zastavicama dok su Perković i Glasnović zajedno nosili veliki hrvatski barjak.

Tokyo 2020 Olympics - The Tokyo 2020 Olympics Opening Ceremony

A s Olimpijskog stadiona, još dok je trajala svečana ceremonija, naša delegacija javila se uživo. Sjajan video objavila je Sandra Perković na društvenim mrežama, koji pokazuje koliko Olimpijske igre znače u životu sportaša. Svjetska i Europska prvenstva su jedno, Olimpijske igre jedna sasvim druga dimenzija.

- Tko je najbolji? - upitali su naši barjaktari, a hrvatska delegacija je odgovorila:

- Hrvatskaaaaaaa!

Tokyo 2020 Olympics - The Tokyo 2020 Olympics Opening Ceremony Tokyo 2020 Olympics - The Tokyo 2020 Olympics Opening Ceremony

Sandra Perković je prva žena u hrvatskoj povijesti koja je nosila stijeg na otvaranju Olimpijskih igara. Velika je to čast za sportašicu njezina renomea, jedne od najdominantnijih atletičarki svoje discipline i jedne od najboljih ikada.

Ovaj dan ostat će joj u pamćenju još više jer je baš danas rođendan njezinoj prijateljici, kojoj je upriličila slavlje čestitkom iz Tokija.

Osim Josipa i Sandre, tu su bile i judašice Barbara Matić i Klara Prodan, stigla je i Iva Majoli, nekoliko vaterpolista... Trećina naših sportaša stigla je na stadion, neki jer imaju nastup već u subotu. Iz svečane lože Olimpijskog stadiona naše sportaše pozdravila je bivša predsjednica, a sada članica Međunarodnog olimpijskog odbora Kolinda Grabar-Kitarović.

Igre su tako i službeno počele, a mi se samo možemo nadati kako će ove biti najplodnije otkako postoji neovisna Hrvatska. Imamo nekoliko glavnih konkurenata za odličja pa neka svi nastupe kako treba, nek se taj dan probude naspavani i odmorni, veseli i spremni, pa da zajedno slavimo nove uspjehe Hrvatske u svijetu.

POGLEDAJTE SLOW MOTION SNIMKU ČETVRTFINALA ARMAGEDONA 2: