To je to što me zanima!

Je li on novi izbornik? U Zagreb na pregovore stigao milijunaš iz Japana, bivši europski prvak!

Dagur Sigurdsson je s Njemačkom bio europski prvak, vodio je i Austriju, a sada se od njega očekuje da Hrvatsku odvede na Olimpijske igre. Naravno, ako dogovore uvjete i preuzme izborničku fotelju
Vidi originalni članak

Hrvatska rukometna reprezentacija po prvi puta mogla bi dobiti stranca kao izbornika. Islanđanin Dagur Sigurdsson (50) u Zagrebu je i pregovara oko preuzimanja klupe.

- Točno, Dagur je sletio u Zagreb u pratnji odvjetnika, a trenutno je na pregovorima - javljaju nam ljudi bliski vrški saveza.

Sigurdsson trenutno vodi Japan od 2017. godine. Prije toga je od 2014. do 2017. vodio Njemačku, s kojom je bio europski prvak 2016. godine, a te je godine osvojio i brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Riju. Godinu kasnije stigla mu je i nagrada za najboljeg trenera svijeta.

U Zagreb je stigao  s odvjetnikom što znači da pokušavaju naći model po kojem bi vodio Hrvatsku u kvalifikacijama za Olimpijske igre jer s Japanom ima ugovor do OI-ja! 

No kako saznajemo dio Upravnog odbora nije za tu varijantu jer je premalo vremena za uhodavanje i upoznavanje. Naime, novi izbornik imat će svega nekoliko treninga prije utakmica protiv Njemačke, Austrije i Alžira u kojima tražimo odlazak na Olimpijske igre.

Financije neće biti problem, savez je spreman odriješiti kesu i platiti prvog stranca u povijesti reprezentacije. Prema nekim navodima, Sigurdsson u Japanu godišnje zarađuje milijun eura, ali u budžetu Hrvatskog rukometnog saveza spremni su izdvojiti najviše 300.000 eura.

Idi na 24sata

Komentari 63

  • Jennifer07447 07.02.2024.

    Ocijenite moju 18+ golu fotografiju --> NU21.FUN

  • volim život 07.02.2024.

    Sigurson sigurno su sigurni da dvije godine treba da posloži ekipu.

  • FUNCUTI5 07.02.2024.

    Iako mi to baš ne drži vodu... Mislim da će ipak na kraju isplivati Slavko Goluža...

Komentiraj...
Vidi sve komentare